El regidor del grup BLOC-Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha presentat una moció per al pròxim plenari demanant el pagament de la contribució (Impost de Béns Immobles) a l’Església Catòlica, donada l’actual conjuntura de crisi econòmica. “Volem dur aquesta idea amb una moció al ple de maig, ja que si tota la ciutadania paga l’IBI perquè no ho ha de fer l’església, més quan si fóra una altra confessió religiosa que tinguera una propietat immobiliària si que l’hauria de pagar”.

Per a Crespo, “en aquests moments en què tots hem de fer pinya, és inconcebible mantenir situacions de privilegi específiques, amb institucions privilegiades que veuen com les seues prebendes es conserven intactes. L’Església Catòlica és una d’aquestes institucions que, no només segueix rebent íntegres milions d’euros en ajudes de l’Estat (aportació directa, IRPF, salaris de docents, concerts, etc), sinó que a més es troba exempta de pagar l’IBI per la totalitat dels seus immobles”.

Per parlar de xifres, actualment, i d’acord amb els informes existents sobre aquest assumpte, s’estan deixant d’ingressar d’entre uns 2.000 a uns 3.000 milions d’euros anuals en concepte d’IBI per no exigir el pagament del mateix a l’Església Catòlica. Davant aquestos comportaments, i més quan es tracta de l’Església Catòlica, cal desenvolupar una solidaritat econòmica entre tots, i que l’equip de govern del Partit Popular també recolze la proposta i aposte per aquesta solidaritat econòmica.

D’altra banda, “la contribució és un impost que precisament enguany a Dénia té molt mala premsa, ja que enguany se’ns ha aplicat una doble pujada, fent que la ciutadania siga l’única perjudicada d’aquesta crisi”, conclou Crespo.