El regidor del grup BLOC-Compromís per Dénia, Josep Crespo, anima l’equip de govern format per PP i CU a presentar-se a la convocatòria d’ajudes de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports per a la promoció de la nostra llengua. Segons opina el regidor, la baixa que deixa l’anterior tècnic de normalització no ha estat ocupada per ningú i per tant, l’ús i la promoció del valencià estan deixades de banda.

L’orde 8/2012, de 23 d’abril de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, publicada en el DOCV, convoca ajudes econòmiques a ajuntaments i mancomunitats de municipis que realitzen activitats de promoció de l’ús del valencià durant l’any 2012. Crespo ha expressat que aquesta seria una molt bona oportunitat per a omplir les carències que ara per ara té l’Ajuntament de Dénia sense cap persona que se n’ocupe d’aquestes tasques.

El regidor recorda que moltes de les comunicacions internes continuen sense estar en valencià i, a més a més, les retolacions senyalístiques i els indicadors de vies urbanes encara no han modificat les seues deficiències, tal i com va denunciar el BLOC-Compromís fa més d’un any. “Ara ja no tenen l’excusa dels diners per promocionar la nostra llengua ni per donar-li un tracte d’igualtat respecte al castellà, ja que aquestes ajudes prodrien arribar als 140.000 euros”, opina el regidor.

Cal recordar que ja fa més d’un any que el BLOC-Compromís va emetre la seua primera queixa en aquest per l’ús del valencià en els comunicats interns, en la cartelleria turística i comercial i qualsevol escrit administratiu. En aquest sentit, el grup municipal BLOC ha seguit treballant en aquest tema a través de la premsa o als plenaris.

El BLOC ha insistit durant tot aquest temps amb l’incompliment de la normativa que regula l’ús del valencià, tant a l’Estatut d’Autonomia com a la Llei d’ús i Ensenyament del Valencià. Fins i tot, a principis de l’any 2011, aquest grup polític va encarregar un informe al voltant de tota la senyalística turística i comercial repartida per Dénia i totes les errades que aquesta contenia. L’informe va ser presentat a la premsa i també en va ser informat l’equip de govern. Després de totes accions i davant el poc cas que continuava fent el govern municipal, el BLOC va iniciar una campanya de queixes davant el Síndic de Greuges per a que els militants i simpatitzants feren arribar a aquest organisme el seu malestar i que intervinguera per tal que l’Ajuntament de Dénia respectara els drets que regulen l’ús del valencià.

Amb tot, i després de totes aquestes accions dia rere dia tant l’actual equip de govern com el de la passada legislatura no han mogut ni un dit per solucionar el problema. De nou, el més perjudicat de tot aquest enrenou és el valencià ja que l’Oficina de Promoció del Valencià continua sense funcionar. “Els díptics i tríptics editats per l’Ajuntament estan en castellà i els comunicats interns també,”, ha explicat Josep. Per això, si l’equip de govern de Dénia pren nota d’aquest suggeriment i demana les ajudes citades, podrien solucionar part d’aquest problema.