El BLOC de Dénia ha organitzat per a este diumenge una nova excursió dins del programa “El BLOC torna a caminar”. Després de l’èxit de la primera eixida a les Muntanyes de Pedreguer, ara és el torn de la Serra Segària. L’expedició eixirà des de l’explanada de Torrecremada a les 8 del matí i des d’allí es dirigirà cap a la meravellosa serra de Segària en la seua vessant Sud amb vistes a la Rectoria i la vall del Girona.

ITINERARI

Aquesta és una excursió que farem en sentit circular i així podrem gaudir de la meravellosa serra de Segària en la seua vessant Sud a més de les increïbles vistes i paisatges de la Rectoria i de la vall del Girona al seu pas per aquests indrets.

A més a més passarem, pels pobles de BENIARBEIG, de BENIMELI i de SANET I ELS NEGRALS.

Eixirem de davant de l’Ajuntament de Beniarbeig i, per l’Avg de la Pau arribarem al carrer de l’Azahar que és per on trencarem a la dreta; continuant caminant pel camí de Racons arribarem a un lloc anomenat “la mina” (una cantera abandonada que s’omple d’aigua), i per fi agafarem la senda que ens durà a la muntanya.

A la part més alta de la caminada, l’anomenat collao, és on esmorzarem. Des d’allí es poden contemplar les antenes de Segària i les restes de l’economia (ramaderia i agricultura) de subsistència que es practicava a principis del segle passat. La mateixa senda ben marcada, ara de baixada, ens fa descendir en direcció a Benimeli, passant pels dipòsits d’aigua potable, calvari, mina d’arena…

Seguirem la ruta pel carrer del Parc i per l’Avg de l’Ajuntament, uns 150 m., que és la CV-729 fins arribar a Sanet on pel carrer Major empalmarem amb l’Avg Constitució que ens portarà per un camí, al Tossal de tots, i, després de passar per uns bancals d’alvocats, arribarem al camí de Rases ja de nou en terme de Beniarbeig.

Entrarem al poble pels carrers del Lliri i del Romer, arribant al punt de partida.

• Com sempre hem fet: serem respectuosos/es amb la natura i el medi.

• L’organització no es fa responsable dels danys que els/les excursionistes puguen produir-se a ells mateixos, a altres excursionistes, a animals o coses.

• Els menors han d’anar sempre acompanyats per adults.

La Serra de Segària de 506 metres d’altitud és la darrera part de les Serralades Bètiques abans de desaparèixer a la planúria de la Marina Alta, si bé ressorgeix a la mateixa costa com al massís del Montgó. Administrativament forma part dels termes de Pego, El Verger, Ondara i Beniarbeig. És un punt de senderisme habitual a la contornada. Al nord, hi trobem enclavada la Vall de Gallinera i la Vall d’Ebo, i al sud la Vall de Laguar. A l’est, part de la serra ha sigut dinamitada per tal que passe l’Autopista del Mediterrani. Al vessant nord, hi ha una urbanització arran de la serra, anomenada Monte Pego.

També afegir que a l’any 2005 hi havia un projecte de fer un camp de golf i 1956 vivendes per la zona de Vinyals i on gràcies a la pressió veinal es va aturar el projecte.