El regidor del BLOC a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha presentat una moció que anirà al pròxim plenari del mes de febre en la qual demana a la Conselleria d’Educació que no s’augmenten les hores lectives als professors de secundària del País Valencià. Crespo opina que aquesta nova retallada que s’afegeix al Decret Llei presentat el mes passat va “en detriment de la qualitat de l’ensenyament”.

 La Conselleria d’Educació ha anunciat que augmentarà les hores lectives del professorat de secundària de 18 a 21 hores i que reduirà les plantilles d’infantil i primària. Aquesta mesura és continuació de la ja anunciada el mes passat amb el Decret Llei de retallades salarials.

El BLOC explica en la moció que “no només es retallen els salaris del professorat, s’acomiada al professorat interí a 30 de juny, es redueix la percepció salarial del personal malalt dependent de la Seguretat Social, sinó que a més, la Conselleria d’Educació incrementarà la jornada laboral, reduirà les plantilles i per tant, incrementarà els acomiadaments del professorat interí”.

Aquestes mesures es fan sota l’argument de l’”optimització de recursos”. Cal recordar, a més, que les plantilles de secundària i FP ja van ser retallades unilateralment per la Conselleria el curs passat, la qual cosa va provocar l’acomiadament de més de 1.500 docents interins. I que a més, aquesta mesura va anar complementada per altres (retallada d’unitats, programes d’atenció a la diversitat, etc.) que van comportar una retallada total de més de 2.200 professors interins.

Amb aquest augment d’hores lectives, els professors de secundària del País Valencià seran els que més hores de classe setmanals impartiran, per davant de Madrid i Castella la Manxa que són les úniques que ja han fixat la jornada en 20 hores.

Tots aquests motius són els que han fet arribar al BLOC a la conclusió de què la qualitat de l’ensenyament al País Valencià perilla amb aquestes mesures i per això demanarà al Ple que s’inste a la Conselleria d’Educació a què retire la proposta d’augment d’hores lectives al professorat de secundària i al Govern de la Generalitat a què retire del Decret Llei de forma immediata.