L’arxivera municipal Rosa Seser i la mostra cultural La Flexió Verbal han estat premiats pel BLOC de Dénia en la XVII edició dels Premis de la Tardor, que enguany, de manera excepcional, s’han lliurat en un acte el passat divendres, 28 d’octubre a la Casa de Cultura de Dénia.

L’acte ha estat presentat per Joan Mascarell i hi va assistir Joan Baldoví, candidat de Compromís per València per a les eleccions del 20 de novembre i ex alcalde de Sueca.

El premi de la categoria Individual, Premi Tomàs Miquel Perelló ha anat destinat a Rosa Seser, Tècnica Superior de l’Arxiu Municipal de Dénia. A l’hora d’atorgar aquest guardó s’ha tingut present la dedicació exemplar i entusiasta a la seua tasca d’arxivera, demostrada al llarg de més de vint anys pel seu abast i ambició que excedeixen la seua estricta obligació de funcionària. Entre les gestions que dirigeix des de l’Arxiu destaca l’interés en promocionar la investició amb l convocatòria de beques d’investigació des de fa 14 anys amb la tasca d’edició de llibres i facsímils sobre Dénia.

Especial menció podem fer del servei pioner d’informació al ciutadà sota el títol de “Busca els teus avantpassats”, que des de fa cinc anys facilita dades sobre els avantpassats familiars. Rosa Seser, col•labora a més a més, amb l’Institut d’Estudis Comarcals, sobretot com a directora de la revista Aguaits. Paral•lelament desenvolupa un treball personal d’investigació històrica erudita a través d’aquesta i d’altres publicacions especialitzades, i és autora de llibres com Catáleg del Fons de l’ Ajudantia de Marina de Dénia i Xàbia i Arxiu del Port de Dénia (1892-1969), i d’altres en col•laboració de diversos estudiosos, com Goigs i devocions tradicionals a Dénia i El convent de les agustines i la Santíssima Sang. 400 anys de presència a Dénia.

D’altra banda, el premi col•lectiu ha estat atorgat a la mostra cultural La Flexió Verbal per la seua contribució, des de la seua primera edició el 1996, a la cultura i l’art. El tret distintiu de la Flexió Verbal és el de ser una mostra cultural realitzada al carrer que es basa en la participació oberta i gratuïta d’artistes d’especialitats diverses, on no importa el seu nivell o experiència.

El seu objectiu principal és facilitar el treball en públic a qualsevol persona amb inquietuds artístiques. Des de la primera edició s’ha realitzat sempre de manera consecutiva fins a l’actualitat, sempre a finals del mes d’agost La idea embrionària per crear La Flexió va ser la voluntat de donar a conèixer en un espai públic les diverses manifestacions artístiques que es realitzaven en la nostra comarca, fomentant la comunicació i relació entre artistes, potenciant la seua col•laboració posterior i trencant barreres entre el públic i els creadors.