El regidor del BLOC de Dénia, Josep Crespo, ha comparegut en roda de premsa immediatament després del plenari extraordinari que hi havia convocat per a hui dimecres i en el qual s’han aprovat una pujada d’impostos bastant important i una moció d’alcaldia en la qual s’han adoptat una sèrie de mesures socials. El regidor del BLOC, que ha votat en contra del punt dos del plenari, el de la pujada d’impostos, no ha fet cap declaració durant la sessió plenària, en canvi sí que ha fet declaracions davant els mitjans de comunicació. Aquesta postura ha estat justificada per Crespo perquè ha considerat que “parlar en els plenaris no serveix per a res, ja que sempre acaba sent una guerra contínua entre PP i PSOE sobre qui ho fa pitjor, el govern autonòmic o l’estatal, i mai no es debaten els temes realment importants ”.

De fet, precisament, Crespo ha criticat que durant el plenari de hui no s’haja discutit la qüestió principal, la de la pujada d’impostos, mentre que sí que s’han omplert la boca amagant aquestes mesures sota les promeses d’ajudes socials. El regidor del BLOC ha qualificat d’”irresponsable” aquesta mesura de l’equip de govern de pujar les taxes de l’IBI, el fem, a la zona blava, entre altres, ja que considera que “ells cobren per prendre les decisions importants que han de traure l’Ajuntament avant i hui han amagat el cap, agafant el camí més senzill, la pujada d’impostos”.

Crespo pensa que aquesta no és la solució adequada per prendre en aquest moment, i que també cal reduir els ingressos: “on està el pla d’austeritat que tantes vegades ha promés el regidor d’Hisenda?”. A més a més, ha criticat la postura de Centre Unificat, donant suport incondicional al PP en aquesta iniciativa ja que tota la resta de partits han votat que no i, aquest és l’únic que ha possibilitat que el partit més votat en el govern hui tirara endavant una mesura molt dràstica que han qualificat de “pujades socials d’impostos”. Pel que fa a les pujades de l’IBI i la implantació de la zona verda en alguns barris de Dénia, Crespo creu que són “ mesures discriminatòries” i que en cap cas ajudaran a eixir d’aquesta greus situació econòmica en la qual es troba el consistori. Així mateix, considera que pagar 300 euros per un casament en cap de setmana és “excessiu”, ja que les despeses no són tantes i per tant, confirmen que són “mesures de recaptació”.

Josep Crespo també s’ha referit a la moció d’alcaldia que s’ha aprovat per unanimitat juntament amb una esmena presentada pel PSOE. “No entenc per què ha de presentar una moció algú que té l’alcaldia. Diuen que és una declaració d’intencions però jo més bé pense que és un avanç electoral, ja que qui governa ja fa els pressupostos i per tant, ja podrà en el seu moment dir on van a parar els diners. El que em sorpén és que el PSOE s’unisca a aquesta festa electoral del PP”.

De fet, el regidor del BLOC ha afirmat que finalment s’ha tirat enrere l’únic punt important que apareixia en l’esmena a la moció i era la que deia que el ple aprovarà les condicions reglamentàries de cadascuna de les ajudes de la moció. “Si es carreguen aquest punt és per a confirmar que aquesta moció és només una declaració d’intencions i que no pensen aplicar aquestes mesures”.

Finalment, Josep Crespo, s’ha queixat de les formes com s’han fet les coses una vegada més, ràpidament, d’amagades, just després d’un ple i un divendres a última hora abans d’un pont festiu. Però no només del temps s’ha queixat el regidor del BLOC, sinó també del “menyspreu” amb què l’equip de govern està tractant l’oposició i també tota la ciutadania en general que els ha donat el seu suport a aquests partits. Crespo ha afirmat, a més, que l’alcaldessa, Ana Kringe “no té paraula”, ja que es va comprometre a informar degudament de tot a l’oposició i, sobretot, a participar en l’elaboració dels pressupostos, cosa que no ha permés encara.