Compromís també dona suport a la vaga convocada per als dies 4,5 i 6 de maig pels treballadors i treballadores de l’Hospital comarcal.
Continua el malestar entre els treballadors i treballadores de l’hospital comarcal Marina Salut, per la qual cosa han convocat una vaga i manifestacions el 4 de maig de la Creu Roja a Marqués de Campo, el 5 de maig a l’Hospital, i el 6 de maig al carrer la Via de Dénia. A més a més, demanen suport social per a exigir una millora de les seues condicions laborals que repercuteixen en l’assistència sanitària a la Marina.
En aquest sentit, des del Comité d’Empresa de Marina Salut s’ha sol·licitat als ajuntaments suport en estes reivindicacions, a través d’una moció que té com a objectiu “aconseguir un Departament de Salut amb una plantilla de treballadors i treballadores amb experiència i amb unes condicions laborals justes garantides, la qual cosa redundarà en la millora de la qualitat assistencial per als usuaris de la comarca”.
A més d’aquesta moció, presenten un altra per a exigir a la concessionària dels serveis sanitaris de l’Àrea de Salut de Dénia i a la Conselleria de Sanitat que donen una solució immediata a la manca de professionals de psiquiatria i es dote la comarca dels facultatius necessaris especialitzats en salut mental per a pal·liar amb urgència la greu situació desencadenada per aquesta deficiència.
Aquesta segona moció, exposa que en l’actualitat només hi ha dos professionals de psiquiatria per atendre les necessitats de tota la comarca i recorda que “segons va denunciar fa un mes Intersindical Salut Déni: fa no tant de temps en aquest departament hi havia sis psiquiatres: ara en queden tres, dels quals un se’n va a final de mes. És a dir, en quedaran dos, més el psiquiatra infantil”. Es subratlla, a més, que l’hospital de Dénia no disposa de psiquatra de guàrdia presencial i molts pacients han d’esperar a urgències. També AMADEM denuncia la insuficient atenció als pacients de salut mental a causa d’esta reducció de personal i la nul·la inversió en altres figures que puguen suplir les carències, com treballadors socials, psicòlegs, infermers i auxiliars d’infermeria.
Per últim, també el ple de la corporació municipal, per unanimitat, reclamarà a l’empresa concessionària i a Sanitat l’aplicació del protocol Circuit Ràpid Oncològic, un programa que la Conselleria va posar en marxa fa anys i al qual tenen accés els metges de capçalera de tots els departaments de salut, i que permet que qualsevol persona sana amb una sospita de càncer siga citada i vista en menys de 48/72 hores pels serveis d’atenció especialitzada i comence el seu tractament oncològic en cas de ser diagnosticat, en el termini de 20/30 dies. Aquesta petició ve iniciada per l’associació Amunt contra el càncer perquè s’implante en l’hospital comarcal i dote de pressupost i personal suficient.