Compromís ha posat en marxa la campanya “0% d’Interés” per a denunciar el tancament d’oficines bancàries i la reducció de l’atenció presencial dels bancs. Aquesta acció, que es desenvoluparà principalment als carrers, en les xarxes i a través de l’adreça www.zerointeres.com, reivindica una banca que fique a les persones al centre, amb una major presencialitat, un tracte més humà, més oficines i caixers als pobles i aturar els acomiadaments dels treballadors i treballadores mentre els bancs tinguen beneficis milionaris.

En el primer dia de la campanya, que s’estén a tot el territori valencià, el diputat Josep Nadal es va reunir amb membres del col·lectiu local de Dénia i junts van repartir una sèrie de fullets per donar a conèixer a la ciutadania les propostes de la coalició contra l’exclusió financera i per la creació d’una banca pública valenciana.

Nadal va assenyalar que “és indecent que el rescat als bancs ens va costar 100.000 milions d’euros en els pitjors moments de la crisi, i no sols no tornen els diners sinó que han tancat vora 3.000 oficines en els últims anys, tirat al carrer a 100.000 treballadors i tot això mentre que estan guanyant xifres astronòmiques i enriquint-se a costa de la ciutadania”.

El diputat valencianista ha recordat que fa uns anys les operacions bancàries es realitzaven de manera presencial però que ara et deixen de cara a una màquina, expulsant, excloent i segregant a una part de la població, i en especial a les persones majors i pensionistes:  “és un maltractament i reivindiquem un bon tracte per a tota la ciutadania i per aquells que no volen o tenen una total digitalització a la seua vida. Encara ho estan fent pitjors en els pobles menuts on eliminen fins i tot els caixers” ha postil·lat.

Per tot això, Compromís diu “prou” i ha comunicat que “les nostres propostes inclouen recuperar l’atenció presencial, ampliar els horaris d’atenció i garantir un servei accessible per a tots i totes, en especial als nostres majors”.

Per la seua banda, Rafa Carrió, portaveu a l’Ajuntament de Dénia ha recordat que en novembre de 2021 els grups polítics de Dénia es van unir per a demanar un comportament més ètic a les entitats bancàries, i que eixa moció està en les Corts, on s’està treballant per regular els bancs perquè estiguen obligats a atendre a tota la ciutadania, així com a nivell autonòmic i estatal estan treballant per protegir els clients a la llei de consum. L’edil ha afegit que “ proposem la creació d’una banca pública valenciana que es podria posar en marxa a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF)”.