Inaugura la campanya la I Jornada de Neteja de Muntanya oberta al públic per la zona de Benimaquia, el 26 de març a les 10 hores.

Compromís per Dénia ha presentat aquest matí en una roda de premsa la iniciativa “Entorns de vida” una campanya que naix “amb l’objectiu de fomentar la conscienciació ambiental, el voluntariat, l’ecologisme, la salut, la solidaritat i la protecció i posada en valor del nostre entorn natural” ha explicat Agustí Espí, secretari local de l’agrupació. Per a eixe fi, s’organitzaran des del col·lectiu jornades com neteja de muntanyes, de platges, caminades solidàries, excursions senderistes, plantació d’arbres o plogging (la pràctica de recollir residus a la vegada que es fa esport).

D’estes activitats, que s’aniran anunciant durant l’any, inaugura la iniciativa la I Jornada de Neteja de muntanya, el pròxim dissabte 26 de març, en la zona del Montgó de Benimaquia i el voltant, fent una ruta també pels camps agrícoles. L’hora de trobada serà a les 10 hores en el Restaurant Punta de Benimaquia, i l’activitat és totalment oberta. El col·lectiu aportarà el material necessari per a la neteja, així com obsequiarà els participants amb un detall i un snack saludable (una fruita de temporada  provinent d’agricultors de la zona). 

Per la seua part, Rafa Carrió, portaveu del grup municipal, ha recalcat que “el què volem és recordar que Dénia és molt més que sol i platja, i anem a seguir treballant conscienciant de la importància de cuidar el nostre tresor natural des d’on podem, amb un programa d’activitats que no sols ja anàvem desenvolupant com a col·lectiu local, amb iniciatives similars com El Bloc Camina, programes des de les regidories que portàvem en la passada legislatura, sinó també amb projectes que vam plasmar en el nostre programa electoral “Dénia és vida”, amb activitats transversals que treballen els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible)”.

A més a més, Carrió ha volgut assenyalar que a banda d’aquest programa més relacionat amb la sostenibilitat i el foment de la salut, el col·lectiu ja ve treballant en fer més innovadors esdeveniments consolidats de l’àmbit de la cultura, com els Premis de la Tardor o la Festa Estellés. “Són coses que ja havíem projectat, però que no hem pogut posar molt en pràctica per les restriccions de la pandèmia, i ara, a més a més de celebrar per fi el I Concurs de creació cultural de la Festa Estellés a setembre, i seguir donant visibilitat a associacions locals en els Premis Estellés a novembre, volem també commemorar l’any Joan Fuster amb una oferta cultural que donarem a conèixer prompte”. 

Tots dos han volgut fer una crida a la ciutadania a participar “perquè no sols hi ha en tot això un sentit ecologista, sinó que el que pretenem és fer comboi i cultura de la sostenibilitat, l’esport, la salut, la família i l’estima pel territori” ha conclòs Carrió. Esta primera activitat serà per a totes les persones interessades, no requereix inscripció, però per a qualsevol dubte, es pot enviar un correu a [email protected] o contactar en el telèfon 658717850.