Dénia, 28 de febrero de 2023

Ahir Compromís per Dénia va celebrar un nou Café obert a la cafeteria de la Casa de la Cultura de Dénia, en aquest ocasió amb la consellera d’Educació, Cultura i Esports, Raquel Tamarit, la qual va fer un repàs de les principals fites i nous compromisos en matèria d’educació, així com va escoltar les demandes i inquietuds exposades per representants d’associacions diverses.

Entre les fites destacades, Tamarit va fer menció a “l’increment exponencial del bo infantil” i la gratuïtat de l’educació per als xiquets de 2-3 anys “que suposa una ajuda molt gran per als pares i un reforç per a la xarxa que d’escoletes”. A més a més va fer menció a la xarxa llibres fins a Batxillerat; la inversió d’innovació educativa (posant com a exemple l’IES Sorts de la Mar al qual va visitar al matí); o l’aposta per la Formació Professional i l’increment de les beques a FP. En aquest sentit va posar com a exemple el futur CIFP Gent de Mar de Dénia. 

A més a més, la consellera va posar èmfasi en la dignificació dels centres educatius, amb més de 100 milions d’euros d’inversió en infraestructures educatives a la Marina Alta, com les del Pla Edificant o el pròxim nou Conservatori de Música; i a la dignificació de l’escola pública amb l’increment del professorat.

“A la Marina hem augmentat un 26% la plantilla en els centres educatius respecte al govern anterior, el que es tradueix en una major atenció, l’augment de la demanda de l’escola pública i poder implementar projectes d’innovació eductiva” va dir Tamarit.

De cara a la següent legislatura, Compromís es proposa la universalització de l’educació per a xiquets de 0-3 anys, estendre la Xarxa Llibres a Batxillerat, apostar per l’FP, l’increment de les seues beques i les de menjador, i seguir dignificant l’educació i les aules, entre altres.

Iniciativa CURARTS, arts als hospitals.

Tamarit va aprofitar la trobada per anunciar una nova iniciativa transversal que posarà en marxa en matèria de Cultura i Sanitat. Es tracta de CURARTS, arts als hospitals, un projecte “il·lusionant que conjumina cultura i qualitat assistencial amb el qual pretenem portar programació cultural estable i permanent en tots els centres hospitalaris públics valencians”.

Des de la coalició es treballa en un programa “on el cinema, les arts escèniques, la música i la lectura entren als hospitals demostrant que la cultura és el millor acompanyant dels pacients i familiars que passen llargs períodes en els centres de salut”. Una proposta que, segons va explicar, va sorgir de l’acte de la coalició amb l’oncòloga Anna Lluch i altres participants, on es va posar de manifest la importància de la cultura i la música en la recuperació dels pacients.