Compromís ha signat una declaració institucional junt als grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Dénia (PSPV, PP, Ciudadanos i Gent de Dénia) en la què es condemna les manifestacions xenòfobes en l’àmbit de l’esport infantil i juvenil, arran els fets succeïts el passat 8 de maig durant el partit disputat a Alcoi entre l’nfantil C.D Alocoyano i l’Escola Municipal de Futbol de Dénia, quan un dels jugadors deniers va ser objecte d’insults racistes per part d’un dels jugadors de l’equip contrari.

Els regidors i regidores de la Corporació han consensuat la declaració davant la preocupació especial que desperten els fets, ja que es van produir en l’àmbit de l’esport infantil i juvenil” i, a més a més, els fets lamentables van ser acompanyats per la passivitat de l’àrbitre i de l’entrenador del conjunt alcoià que no van sancionar aquest comportament del qual van ser testimonis públic i jugadors.

En aquest sentit, des de Compromís es considera que “No sols són denunciables i intolerables les actituds xenòfobes i racistes, sinó també els comportaments passius davant d’aquestes. Ja sabem que el perill no sols està en qui fa el mal, sinó en qui no fa res per a evitar-ho”.

En la declaració s’hi destaca també el paper que juguen les Escoles Esportives Municipals a la ciutat “que difonen l’afició per l’esport i la vida saludable entre els xiquets i xiquets, promouen el vessant més positiu de la competitivitat i la disciplina i fan un esforç important per la correcta formació”. La declaració tanca amb una menció als principis recollits en la Declaració dels Drets dels Xiquets i Xiquetes de les Nacions Unides i la reafirmació, per part de la Corporació “del nostre compromís amb el deure de protecció d’infants i drets”. Aquesta declaració es farà arribar al Consell de la Infància.

“Lluitem tots i totes perquè la xenofòbia, entre molts tipus d’odi, no s’escampen i reproduisquen en la nostra societat” diu Agustí Espí, secretari local de Compromís.