Compromís per Dénia ha fet públiques les seues propostes a l’avantprojecte de Transport urbà, propostes que ha registrat com al·legacions en el procés d’exposició pública vigent, ja que estes propostes no van ser tingudes en compte durant el procés previ.

Els suggeriments inicials anaven dirigits a millorar qüestions tècniques que afecten els recursos humans, a la periodicitat de les línies, al cost i als mitjans mecànics de la prestació del servei “que de no modificar-se, podria haver dificultat per adjudicar el servei” ha dit Rafa Carrió, portaveu del grup municipal.

Però, com ha explicat Agustí Espí, secretari local de Compromís, la principal proposta que es va fer des d’un primer moment és que l’autobús de la línia circular del casc urbà estiga disponible tot l’any i no sols en temporada alta com aposta l’equip de govern. “La gent de Dénia no s’acostumarà a un servei que sols està disponible a l’estiu. Nosaltres proposem que siga una línia per a tots els deniers i denieres i no sols per als turistes i els de segona residència. No trobem sentit a què es pague un autobús íntegre per a circular sols 3 mesos a l’any”.

Compromís també ha volgut proposar modificacions a la ruta circular, que no contempla el centre urbà “hem d’oferir una alternativa de qualitat als cotxes, i no té sentit que no passe per llocs com el Mercat o el Centre de Salut si s’està afavorint la peatonalització del centre”, ha apuntat Carrió. 

Per això, la següent proposta és modificar la ruta i canviar la parada principal, fent-la en l’Hotel Costa Blanca “i així faria una primera volta pel centre de Dénia”. Seguiria cap a la redona de l’Haití, a l’Explanada Cervantes, i carrer la Mar per a baixar pel carrer Carlos Sentí, “on es podria anar a comprar al Mercat, al carrer Marqués de Campo i la resta del centre, afavorint el comerç local cèntric”. Després baixaria cap al supermercat de Patricio Ferrándiz i seguiria cap a l’avinguda Marquesado, prop del Centre de Salut. Per últim, tornaria per Pintor Llorens cap a la parada d’eixida i continuaria amb la ruta proposada per l’equip de govern.

Així també, indiquen en les al·legacions que es lleven parades molt properes de la ruta circular, una en la zona Miguel Hernández, i una Patricio Ferrándidz amb carrer Diana; i que el cost del bitllet incloga diversos viatges durant una sèrie d’hores.

“Apostem fermament pel transport públic per aconseguir una Dénia sostenible, amable i per a les persones, però ha de ser un servei tot l’any i que passe pel centre de Dénia, complint amb totes les qüestions tècniques perquè siga una realitat i no es quede sols en una voluntat, com ha passat en les darreres ocasions”. Per això, ha volgut també fer una crida a què la ciutadania participe ara en el període d’exposició aportant les seues propostes.