Rafa Carrió: “Com a representants de la ciutadania de Dénia deuríem reclamar de forma unànime a la Conselleria que realitze més pressió a  Marina Salud per a complir el que li correspon per contracte”.

Durant l’apartat de precs i preguntes del plenari ordinari de juliol, Compromís va realitzar la proposta de sol·licitar, per part de tota la corporació municipal, una reunió amb Conselleria de Sanitat, i si és precís amb Presidència, per a “pressionar i demandar més agilitat a la concessionària de Marina Salud S.A perquè complisca i realitze el Pla Funcional per a la construcció del Centre de Salut a Miguel Hernández que li correspon a Dénia per contracte”, va explicar el portaveu Rafa Carrió.

Aquest és un dels molts incompliments del contracte de gestió per part de Marina Salud, que estem pagant anualment cada ciutadà. Abans de la construcció del centre, la concessionària hauria de fer un Pla Funcional, és a dir, un document previ a la construcció on s’estableixen les necessitats assistencials, les prestacions que hi haurien d’haver, etc… Per això ha explicat Carrió “és necessari que Conselleria fiscalitze i pressione amb contundència perquè s’avance amb esta infraestructura tan necessària, més si cap després de la crisi sanitària que hem patit”.

Cal recordar que el juliol de 2016, l’Ajuntament de Dénia va ratificar per plenari l’oferiment d’una part del solar de Miguel Hernández a la Conselleria de Sanitat per a la construcció del nou Centre de Salut, inclòs en el contracte amb Marina Salud S.A. Aquest tràmit ja es va realitzar en 2007, però en aquell moment els terrenys no eren propietat de l’ajuntament per la qual cosa no es podia construir en ells un centre sanitari. Després d’expropiar els terrenys i cedir-los, l’ajuntament ja estava en condicions d’exigir la construcció d’eixe centre de salut. 

En aquell plenari de 2016, la regidora delegada d’Igualtat i Polítiques inclusives, Cristina Morera, va dir que l’Ajuntament havia complit la seua part i si la concessionària no complia s’hauria d’atendre a les conseqüències. Ahir, en resposta al prec formulat pel portaveu valencianista, Morera va defensar que la cessió no era un tràmit amb efectivitat d’una setmana o de mesos, i que Marina Salud no compta amb un termini per a executar el centre, i que per tant no hi ha incompliment.

En aquest sentit, Carrió opina que “la cessió es va fer fa ja 4 anys, i que Marina Salud s’excuse en què no té termini per a la construcció no implica que hàgem de quedar-nos de braços plegats, pagant per un servei que no tenim i que per contracte ens correspon”. A més a més, apunta que “hi ha reivindicacions històriques que no s’han complit encara, com la del Tren, el port autònom o la mateixa reversió, però altres com l’alliberament de l’AP-7 ha sigut gràcies a reivindicar i pressionar any rere any”.

I per això també, va explicar Carrió que és important que siga tota la corporació en representació de la ciutadania la que acudisca a exigir-li a Conselleria més acció, “si no apretem, poc anem a aconseguir, i si ho fem tots junts, millor”.