Fa 4 anys, em vaig presentar a liderar un projecte amb el qual he estat vinculat tota la meua vida. No ha sigut tot fàcil. No ha sigut tot bonic. Ni tot positiu. Però ha valgut la pena.

Per això, malgrat les adversitats i malgrat les dificultats; malgrat les crítiques i les queixes; malgrat les debilitats i malgrat les amenaces, vull repetir, i aquesta vegada de forma més ambiciosa. Perquè tot el negatiu perd sentit quan ve un veí a donar-te les gràcies per una gestió ben efectuada, o quan veus realitzat quasi íntegrament el full de ruta que ens vam proposar.

Compromís ha sigut una peça fonamental a l’Ajuntament. Hem actuat d’acord als nostres principis i això s’ha notat en el canvi que ha experimentat no solament la Institució, sinó la ciutat sencera. Volíem una ciutat per a les persones. Volíem un Ajuntament que estiguera veritablement al servei d’aquestes. I és el que hem fet. Hem actuat en tot moment amb els valors que hem promulgat: transparència, honestedat, proximitat, diàleg, participació, humilitat… I Dénia ha canviat. I podem dir amb la boca gran que ha sigut per a millor.

Hem sigut responsables. I quan parle de responsabilitat parle de que hem prioritzat l’interés general i els objectius globals per damunt dels objectius partidistes. Hi ha qui haguera volgut més guerra i més acció política. Però nosaltres no som així. Nosaltres hem vingut a gestionar. Per això hem actuat en equip, moltes vegades en contra del que voldríem fer com a partit, precisament perquè Dénia es mereix un govern estable, responsable i centrat en la seua tasca.

En 2015 era necessari que arribara el canvi. Ara en 2019 el canvi ha de continuar. No pot parar. Perquè estem segurs del nostre treball, dels assoliments, i que hem donat el millor en cada moment. Perquè som el partit que millor mira pels interessos dels valencians i valencianes. Perquè som com tu, d’aquesta terra, i com enamorats de la mateixa no podem sinó lluitar perquè tinga garantia de futur i els seus ciutadans qualitat de vida i justícia social. Perquè som responsabilitat i estabilitat.

L’assemblea de Compromís va aprovar per unanimitat la meua candidatura per a encapçalar la llista de Compromís per a les pròximes eleccions locals. Va ser tota una satisfacció comptar amb el suport del col·lectiu i veure que després d’aquests anys continua el seu afecte, la seua il·lusió i la seua confiança. Gràcies a ells vaig estar en 2015, i gràcies a ells estaré en 2019. I com no, gràcies també als molts votants que van confiar en mi i en el meu equip. Sóc el mateix que fa un parell d’anys, però amb més experiència, més saber i si cap, més compromís. Ara sí, és l’hora de Compromís. Perquè no volem parar, no podem.

Rafa Carrió. Candidat a l’Alcaldia per Compromís. Vicealcalde, regidor de Cultura i Educació I portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Dénia.