La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha triplicat els recursos i la plantilla de serveis socials de Dénia

Avui ha visitat Dénia la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusive, Mónica Oltra, per a realizar una jornada de treball amb el departamento de Serveis Socials. Durant la visita, que ha començat amb una trobada en l’ajuntament amb la Corporació municipal, ha signat el llibre d’honor de la ciutat i ha mantingut una reunió amb els representants municipals present en l’acte.

A continuació, s’han traslladat al departament de Serveis Social, situat a la plaça de l’arxiduc Carles. Allí ha visitat les noves dependències del Centre Dona 24 hores i s’ha reunit amb el personal encarregat del servei. En aquest sentit, ha destacat que “s’ha traslladat el centre a una nova ubicació més digna, àmplia i amable”, així com “’s’ha reforçat la plantilla, permetent als professionals desenvolupar millor el seu treball i millorar l’atenció a les dones víctimes de violència masclista”.

Posteriorment, Oltra s’ha reunit amb el personal de serveis socials amb l’objectiu d’explicar les polítiques socials posades en marxa, compartir els canvis legislatius desenvolupats pel Govern de la Generalitat i comprovar com s’estan adaptant els equips a aquests canvis. Així, ha assenyalat que la Conselleria destina enguany un total de 12.793.881,78 euros per a l’impuls d’accions contra les agressions masclistes, contemplades en el Pacte Valencià contra la Violència de Génere i Masclista.

La vicepresidenta ha afirmat que “s’està produint una inversió en polítiques socials com mai s’ha vist en aquesta comunitat”, i ha recordat que s’han destinat enguany 2.283.760 euros per al desenvolupament de programes i manteniment de recursos socials dirigits a diferents col•lectius, un increment del 13% respecte a la xifra abonada el passat any i que respon a l’aposta de la Conselleria de posar en el centre de les seues polítiques a les persones. En el cas de Dénia, Oltra ha assenyalat que “s’han triplicat i reforçat els recursos i la plantilla de serveis socials de Dénia”, la qual cosa ha suposat, per exemple “que cada treballador ha passat d’una ràtio d’un treballador per cada 6.600 persones a una mitjana de 2.300 persones per treballador en 2018”. Accions totes estes contemplades en l’eix del Pacte del Botànic de #rescatempersones.

Pel que fa a la reversió sanitària de Marina Salud, ha afirmat que “nosaltres com a govern transitem en el camí contrari a la privatització dels serveis públics, perquè la salut no és un negoci”, i que, “si bé el camí en la reversió està en una fase inicial, aquesta està en el nostre full de ruta que tots els departament de salut siguen de gestió pública”.

Vídeo de les declaracions a: Facebook Compromís per Dénia

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *