Aquest matí, el regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, s’ha reunit amb el director del Parc Natural del Montgó, Joseba Rodríguez, per tal de tractar la problemàtica viscuda el passat estiu amb la Cova Tallà, així com per a prevenir i adequar la zona de cara al bon temps. Per això, han realitzat la ruta sencera fins a l’enclavament, junt amb la regidora de Medi Ambient de Xàbia, Doris Courcelles; el coordinador ambiental Marí i de Pesca, Toni Martínez; diversos agents mediambientals; i amb representants de bombers i d’empreses de turisme d’aventura.

Durant la reunió, s’ha realitzat un recorregut que ha permet conéixer in situ alguns dels perills existents i s’han buscat els punts més conflictius en els diferents accessos per tal d’establir les necessitats de reparació i millores en les pròximes obres a efectuar. A més, s’ha valorat la ubicació de les diferents senyals informatives i de risc que s’instal•laran pròximament, i el lloc on es col•locarà una caseta informativa, la qual servirà de punt de referència, informació, control i vigilància de la ruta cap a la cova.

Està previst que durant la pròxima setmana se celebre una nova reunió amb els representants d’empreses de turisme d’aventura per tal de consensuar postures i millorar la gestió i ús de la zona marina de la cova, així com per a coordinar els accessos i evitar les aglomeracions viscudes ja el darrer estiu.