La segona etapa de la Volta Ciclista a la Comunitat Gran Premi Banc Sabadell 2017 (amb un recorregut de 178.6 quilòmetres) es va presentar ahir a la vesprada en l’Ajuntament de Dénia amb la participación de l’alcalde, Vicent Grimalt, la regidora d’Esports, Marian Tamarit, el director de la Volta a la Comunitat Valenciana, Àngel Casero, i el director regional Marina Alta-Safor del Banc Sabadell, Joaquim Martí Pardo.

La Volta partirà de la ciutat d’Alacant i tindrà el final a Dénia i recorrerà cinc ports de muntanya puntuables –l’Alt de Maigmó, l’Alt de Xixona, l’Alt de Benifallim i el Montgó, amb dos ascensos- i s’endinsarà en la comarca de la Marina Alta per Castell de Castells, passant per Benigembla, Parcent, Alcanalí, Llosa de Camatxo, Pedreguer i Xàbia fins a arribar a Dénia.

Els corredors entraran en la ciutat per la carretera Dénia-Xàbia, després d’haver descendit el Montgó, i creuaran Castell d’Olimbroi, el vial del port, l’avinguda de Miguel Hernández, on se situa una meta volant, la plaça de Cholet, Abu Zeyan, l’avinguda de València i uns altres vials que circumval•len la ciutat per a iniciar el segon ascens al Montgó. La meta s’instal•larà al carrer del Marqués de Campo, on està prevista l’arribada dels corredors a partir de les 16.10 hores.

Participen en aquesta 68 edició de la Volta dotze equips de World Tour al costat d’uns altres d’altres categories i figures com el belga Tom Boonen, segons va anunciar el director de la Volta, Ángel Casero. Casero va destacar la repercussió de la competició, “que es retransmetrà en directe en 67 països a través del canal Eurosport 1 i a la Comunitat Valenciana per Mediterrani Tv, permetent que Dénia estiga present en milions de llars”. El director de la Volta va subratllar el paper del president del Club Ciclista Dénia, Miguel Sivera, en l’elecció de Dénia com a final d’aquesta segona etapa.

La regidora d’Esports, Marian Tamarit, va convidar a la població a gaudir de la competició i de la nostra ciutat i va desitjar que la presència d’un esdeveniment esportiu com la Volta “fomente encara més la pràctica del ciclisme, un esport molt arrelat en la comarca”.

L’alcalde va destacar també que la prova ciclista suposa “una oportunitat immillorable per a donar a conèixer a nivell internacional els atractius de la nostra ciutat, reforçant la seua projecció com a Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO”.

El director regional de Banc Sabadell, per la seua banda, va remarcar que la Volta “crea un vincle d’unió i vertebració a la Comunitat Valenciana” i simbolitza els valors “d’esforç i tenacitat” amb els quals s’identifica l’entitat.