La XX Fira d’Agricultura i productes ecològics, artesanals i autòctons se celebrarà del 7 al 9 d’octubre al carrer de la Via. La Regidoria d’Agricultura ha assumit des d’enguany l’organització de l’esdeveniment i té com a especial objectiu “visibilitzar als productors locals i comarcals”, tal com ha indicat el regidor Josep Crespo, tot i que també s’hi trobaran parades de fora de la Marina Alta.

 Al voltant de 70 expositors –productors artesanals, ONG i fundacions relacionades amb projectes ecològics i sostenibles- s’instal•laran al carrer de la Via on, al llarg dels tres dies de la fira, també es faran contacontes, jocs infantils, concerts, actuacions de titelles, demostracions d’oficis artesans i tallers de manualitats. Entre estos últims, s’oferirà un taller d’elaboració de maquetes de riuraus. L’horari de la fira és de 16.30 a 21.30 hores el divendres 7 d’octubre i de 10.30 a 21.30 hores els altres dos dies.

Una de les novetats més destacades, ha destacat Crespo, és l’organització de xarrades, projeccions i debats que, englobades sota el títol ‘Diàlegs per una vida sostenible’, tindran lloc al Centre d’Art l’Estació durant els dies de la fira. Un total de 23 presentacions al voltant dels recursos humans, l’associacionisme, la sostenibilitat alimentària i la bioconstrucció, ecologia, medi ambient i paisatge, eficiència energètica i sostenibilitat agrícola, sota la direcció tècnica de l’associació cultural Proyectos Imaginarios.

La cloenda dels Diàlegs, el 9 d’octubre a les 19 hores, al Centre Social, inclourà la projecció de la pel•lícula El Olivo (2016, dirigida per Icíar Bollaín), en què col•labora el Cineclub Pessic. Després de la sessió de cinema s’encetarà un col•loqui conduït per l’enginyer forestal Víctor Montiel sobre l’espoli d’arbres centenaris.

La visita als horts ecològics de la ciutat és una altra de les activitats previstes. El 8 d’octubre, a les 11.30 hores, s’iniciarà el recorregut, que partirà del Bosc de Diana, on treballa la terra l’alumnat del curs d’agricultura ecològica que organitza l’ajuntament; seguirà pels horts urbans de Torrecremada i finalitzarà en la finca Hort Obert.

Així mateix s’ha programat un novedós passeig sensorial pel parc de Torrecremada, el dia 9, a les 12 hores.