Continua la redacció del projecte EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat), una eina d’anàlisi i definició d’objectius que marque el camí de la ciutat en criteris de sostenibilitat territorial i així a accedir a fons europeus que es destinen al futur model de ciutat. Uns fons als quals ja va intentar accedir al 2007 durant l’executiu PSPV-BLOC amb el projecte “Dénia Futur”.

L’equip multidisciplinari que s’encarrega de portar avant el projecte ha treballat en una primera fase durant els darrers primers mesos, una fase tècnica de recopilació d’informació per a elaborar l’anàlisi. Ara, es presenta públicament el projecte i la seua pàgina web (edusidenia.es) i s’inicia la fase de participació ciutadana que s’articularà, en un primer moment, a través d’una enquesta online anònima oberta a tota la ciutadania en la qual es pretén recopilar l’opinió dels veïns amb qüestions com: quin són els aspectes i actuacions prioritàries? O, com voldríem que fóra Dénia en 10 anys? Serà durant els mesos de setembre i octubre, amb uns tallers participatius amb el doble objectiu de: elaborar una diagnosi compartida de la ciutat, identificant els reptes; i definir les línies d’acció i propostes. Les conclusions conformaran el document d’EDUSI que es presentarà a la convocatòria d’ajudes dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea amb les quals l’Ajuntament cofinançaria les actuacions que emanen de l’estratègia.

L’equip de govern va adoptar el passat mes d’abril la decisió d’emprendre aquesta redacció amb l’objectiu de reconvertir l’actual model de ciutat, tal com va explicar la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, “un model de territori més sostenible, arrelat en el territori i amb especial atenció a la ciutadania”. L’alcalde, Vicent Grimalt va ratificar la idea, afirmant que “Dénia necessita d’estratègies que donen solucions als problemes actuals i als reptes de futur que hem d’afrontar els pròxim anys”.

Rafa Carrió, portaveu de Compromís, va incindir en la importància que l’EDUSI “no siga només un projecte de l’equip de govern” sinó un procés participatiu “en el qual no quede ningú fora”.