Fem comarca. Una nova excursió programada pel col·lectiu del Bloc Camina que continua realitzant eixides pels racons de la Marina Alta. En aquesta ocasió serà a les muntanyes de Pedreguer, el pròxim diumenge, 28 de febrer. L’hora de trobada serà, com és habitual, a les 8 hores a Torrecremada.

El trajecte començarà des del parc del Patronat, per la senda anomenada el Cardonar. A poc d’anar pujant s’observarà un xicotet refugi natural, a l’esquerra de la senda, anomenat la cova del Tambor. Es continuarà pujant, deixant el barranc del Càfer a la dreta, i el barranc del Nai a l’esquerra. Aquest últim té tota la superfície abancalada amb restes del monocultiu del cep per l’elaboració de panses.

Es trobarà un exemplar d’arbocer fabulós abans d’arribar a la caseta del Romangat, una edificació que respon al model de cases rurals de la zona i en la que es poden apreciar parts diverses, com un riurau, una quadra, un corral, cisternes, forn de pa o sequer per a la pansa, entre altres. Més endavant es coronarà la serralada i des d’allí s’observarà el barranc de les Fonts.

fontDe baixada es visitarà la font de Romangat, i després la font Coberta. Aquesta, molt popular a Pedreguer, té una planta rectangular i està excavada a la terra. Es prosseguirà per un camp d’ametlers pel camí del barranc de les Fonts fins a arribar al pla de l’Era, on els participants esmorzaran i podran apreciar la serra de Bèrnia, la del Ferrer, Oltà, el castell d’Aixa o el Montgó. Fins i tot es podrà albirar Eivissa si fa un dia clar. Ja de baixada, s’arribarà al barranc dels Pouets i a l’ermita de Sant Blai de Pedreguer, tornant de nou al Parc del Patronat.

754px-Capelleta_pedreguer

La durada de l’excursió serà d’al voltant de tres hores i sense dificultat. Com sempre, des de l’organització es recorda que els participants deixaran els llocs igual o més nets que estaven. Per a l’ocasió caldrà portar esmorzar, aigua, calcer adequat i vi. S’anima a tots els interessats a acudir a la cita i gaudir d’una jornada única pels paratges del nostre territori.