Abans del començament de l’Acte Central de Compromís-Podem-És el Moment a la Marina Alta, celebrat a la Casa de la Cultura de Dénia, regidors de la comarca es van reunir amb Joan Baldoví, diputat al Congrés per Compromís i núm.1 de la llista per Compromís-Podem en la circumscripció de València, i amb Josep Nadal, diputat a les Corts Valencianes, per traslladar-los algunes de les necessitats més importants a tenir en compte des del Govern Central.

11231907_944129292289035_4268972868710361238_o

Rafa Carrió, portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Dénia, va defensar la històrica reivindicació del Tren Dénia-Gandia que connecte als pobles de la Marina amb els de la Safor. Per la qual cosa, els regidors es desplaçaren amb els diputats a l’Estació de Tren de Dénia.

IMG_8968Aquesta reivindicació no és nova per a Baldoví, que ja va defensar al Congrés, l’any 2013, la necessitat d’aquesta infraestructura, mostrant un bitllet del recorregut que simbolitzava l’espera dels veïns i les veïnes de la Safor i la Marina durant 40 anys “per agafar un tren que mai arriba”. Cal recordar que aleshores, Compromís va presentar una esmena per què s’incloguera en els Pressupostos generals de l’Estat de 2014, esmena la qual va ser rebutjada amb els vots en contra del Partit Popular.

Baldo-bitllet-del-tren-webAra, en aquesta visita a Dénia, Baldoví ha afirmat que lluitarà de nou “decididament” per què la construcció d’una infraestructura que connecte als valencians i valencianes del nord amb els del sud “siga una realitat en la pròxima legislatura”.

IMG_8959

Per la seua banda, Josep Nadal va afegir que, després d’anys de promeses incomplides pel darrer govern autonòmic i l’actual govern central, és “un atac que al País Valencià no tinguem encara una infraestructura com es mereix per unir les ciutats d’Alacant i València passant per la Marina i la Safor”. És per això que Nadal ha insistit en què “ara és el moment d’anar a Madrid amb més força” i “pegar una punyà damunt la taula per tal de reivindicar-nos com a valencians, per tal de reivindicar la nostra dignitat com a poble”.