Amb motiu de la celebració del XVIII APLEC al CASTELL, el diumenge 29 de novembre, l’organització del “Bloc Camina” ha ajornat la realització de l’eixida que com és habitual es realitza el darrer diumenge de mes, i s’ha programat, definitivament, per al diumenge 6 de desembre. En aquesta ocasió, està prevista una excursió a la Creueta del Montgó. El punt de trobada serà en l’Esplanada de Torrecremada, a les 8 hores del matí.

La ruta escollida per arribar fins a la Creueta serà per l’itinerari que naix del Coll de Pous, des d’on s’iniciarà la senda que condueix al cim, a 694 metres d’altitud. És una ruta apta per a tots els públics, si bé la dificultat és prou alta i s’aconsella anar preparat per a l’ocasió: amb aigua, esmorzar, calcer adequat…. No pot faltar l’espenta i tampoc, per exemple, uns pistatxos, unes olives i com no, el vi. La duració estimada és de 4 hores, amb diverses parades, i es realitzarà l’esmorzar en la mateixa creueta.

Som davant un enclavament natural que acull una flora de gran riquesa i diversitat, amb més de 600 espècies, i una fauna lligada a les comunitats vegetals que s’hi desenvolupen. Per tota aquesta màgia natural amb què tenim la sort de despertar, convidem a totes aquelles persones apassionades del Vell Montgó a realitzar una vegada més la ruta, així com a les que no l’han feta mai, a fer-ho i aprofitar l’experiència i coneixements d’alguns dels membres. Com sempre, cuidarem i netejarem l’entorn, ja que el primer camí que emprenem és el respecte cap al medi ambient.


DIA: Diumenge, 6 de desembre

 LLOC: Torrecremada, davant dels Jutjats (Dénia)

 HORA: 8 hores  

 Ruta: Creueta del Parc Natural del Montgó

DURADA: Al voltant de 4 hores

 DIFICULTAT: Alta