Hui entrevistem el candidat a l’alcaldia de Compromís per Dénia, Rafa Carrió. Tota la seua vida ha estat vinculat a la política, però ha esperat a jubilar-se per eixir del seu cau i donar la cara en aquestes eleccions municipals. La campanya l’encara amb moltíssima il·lusió i ganes de treballar. Confia al màxim en el seu equip i considera que està preparat per ser alcalde de Dénia, una ciutat que estima i que es mereix un canvi.

A dos setmanes de que comence la campanya electoral, quines sensacions tens del resultat final?
Uns dies en major quantía que altres, la percepció es altament optimista i confie que traurem un excel·lent resultat. I aquestes sensacions són fruit del treball que està fent-se per part de la gent del partit. Estic convençut de que serem decisius en el proper govern municipal a Dénia.

Com està sent la pre-campanya?
Després de viure quasi totes les campanyes, desde la democràcia, em dóna la sensació de que aquesta campanya és diferent a les altres. Es palpa un ambient en el qual la gent ha despertat del “passotisme polític” amb ganes de participar i dir-li als polítics que estan ahí vigilants del que es fa. Que no volen que el vot siga un xec al portador, perquè facen el que vullguen durant quatre anys. En general veig una pre-campanya diferent i prou emocionant, perquè la majoría de la gent no endevina els possibles resultats.

 Què aporta el projecte de Compromís a una ciutat com Dénia?
Moltes coses positives. Sobretot i en una situació en la que no s´esperen majories ni governs biparditistes, aportem l’experiència i la capacitat d´arribar a acords entre les diferents opcions polítiques que puguen donar una estabilitat al govern municipal. El sentit comú, el consens, el diàleg i sobretot la paraula,  seran l’eina principal de treball en la propera legislatura. La paraula també, com a centre de la política. Al mateix temps, aportem unes propostes útils i il·lusionants pels ciutadans, en matèria d’ocupació, benestar social, cultura, educació, etc.

“Les persones primer” i “Torna a somriure” són lemes molt positius i optimistes, és això el que li fa falta a Dénia? 
Entre moltes altres coses, per suposat que sí. El nostre primer i clar objectiu són les persones. Treballem per les persones, salvem les persones, són el centre de les nostres polítiques. Tornar a somriure és clau per poder il·lusionar a tothom que estiga passant una situació difícil, que desgraciadament ocorre molt en estos temps. I això ens ha portat a la crisi-estafa que estem vivint. I no s´oblidem de l´altre lema: “#ambValentia” perquè és un moment on no podem dubtar en pendre decisions importants en totes les coses, i això s’ha de fer amb rigor, trellat, sentit comú, entre tots, amb el suport del experts, però sobretot amb molta VALENTIA.

Com serà el Rafa Carrió alcalde?
A més de valent, m’agradaria ser un alcalde amb valors com: la honradesa, la transparència, l’empatía, l’amabilitat, la proximitat, la participació, la legalitat, la responsabilitat o la cooperació. Dénia es mereix un nou govern i amb noves idees. Els veïns son la raó de ser de l’Ajuntament. Hem de treballar molt i amb trellat. Hem d’il·lusionar als ciutadans, sobretot als més vulnerables. L’ajuntament ha de ser el punt d’encontre entre els ciutadans i els polítics.
Vull ser l’alcalde de tots i estar al costat de tots els ciutadans del meu poble.
#ambValentia perquè #Dénia torne a somriure