El diputat de Compromís, Fran Ferri, i el candidat a l’alcaldia de Dénia, Rafa Carrió, han explicat este matí en roda de premsa les principals ferramentes de Compromís per fomentar i aplicar la participació ciutadana en la política a través de les noves aplicacions tecnològiques, es tracta de la participació 3.0.

El diputat autonòmic, que ja ha aplicat totes aquestes eines al llarg de la legislatura ha explicat la seua experiència amb alguna d’aquestes aplicacions, com ara l’Appgree, una ferramenta dirigida a telèfons mòbils i que fa més senzilla la interacció amb els ciutadans i la recollida de propostes. Ferri ha afirmat que “calen més persones que creguen en aquestes ferramentes per tal de que la participació ciutadana siga una realitat, moltes de els preguntes que faig als plens ixen de les que m’han fet els ciutadans a través de l’appgree”.
També ha explicat Ferri que un altra avantatge d’aquesta eina és que amb aquestes aplicacions que intenten apropar els polítics a la ciutadania es generen llocs de treball a les empreses tecnològiques.
Per altra banda, i per a l’àmbit local, Rafa Carrió, candidat de Compromís a l’alcaldia ha plantejat la possibilitat de treballar amb aquestes ferramentes de participació online a Dénia i millorar i ampliar els actuals mecanismes roda fran glorietaque estan només al servei del govern local. “Es tracta d’obrir l’Ajuntament a la ciutadania i en el cas de Dénia encara és més necessari ja que l’equip de govern del PP i CU es van encarregar de desmantellar l’Agenda 21Local, que ha perdut totalment la seua finalitat inicial”, ha explicat Carrió.
En l’àmbit local, Carrió ha explicat que un exemple per garantir la participació s’haguera pogut fer amb la ubicació de l’estació d’autobusos, on l’Ajuntament oferiria tres o quatre opcions per a que els ciutadans i ciutadanes amb aquesta aplicació instal•lada les poguera votar a través del mòbil.
El candidat de Compromís ha explicat també la bona imatge i la utilitat que suposaria que l’Ajuntament de Dénia utilitzara una eina 3.0 com la de TRIPORG, a través de la qual se li oferiria al visitant informació completa i detallada de les opcions de què pot disposar a la ciutat, tant en l’àmbit cultural, com d’oci o gastronòmic.
Visita al CREAMA
Aprofitant el seu pas per Dénia, el diputat Fran Ferri, acompanyat per Rafa Carrió i alguns membres de la candidatura de Compromís per Dénia, ha conegut les ferramentes que té el consorci CREAMA en matèria d’assessorament per a la creació d’empreses, l’ocupació i la formació i ha traslladat les propostes de Compromís