El candidat a l’alcaldia de Dénia per Compromís, Rafa Carrió, i Eva Ronda, que ocuparà el número tres de la llista municipal, han presentat hui davant la premsa una sèrie de propostes per millorar l’economia local. L’aportació clau ha estat la creació d’un Consell Municipal d’Ocupació amb l’objectiu de crear sinèrgies professionals que dinamitzen l’economia local.

La proposta de Compromís per Dénia està assentada sobre les preocupacions de la ciutadania. “Sabem que l’elevada taxa de desocupació és una de les coses que més preocupen als veïns i veïnes de Dénia i és per això que necessitem una solució contundent, ja que no ens val la creació de treballs precaris”, ha explicat Rafa Carrió.

IMG_4597Eva Ronda, psicòloga de formació i número 3 de la formació, ha estat l’encarregada de desenvolupar el projecte, que s’ha fet a partir dels canals de treball de Compromís: la participació de diferents associacions (veïns, dependència, comerciants,etc.) i el treball a les comissions sectorials. El Consell Municipal d’Ocupació que proposa Compromís per Dénia estaria conformat per totes les entitats i agents que treballen i que estan vinculades en esta temàtica, com ara: JOVEMPA, AEHTMA, SERVEF, UNED, CREAMA, Cercle d’Empresaris, CDT, sindicats, o els tres IES de Dénia. “Es tractaria de crear un consell d’intercomunicació constant, de compartir bones pràctiques, amb un objectiu comú: buscar sinèrgies professionals per tal de dinamitzar l’economia local i crear llocs de treball estables i de qualitat”, ha explicat Eva Ronda.

IMG_4600Les funcions d’aquest Consell Municipal d’Ocupació serien moltes i diverses, com ara, analitzar les necessitats específiques o nínxols de mercat, buscar les tendències actuals, creació de borses de treball, potenciar la formació (també en les empreses) o analitzar les possibilitats de futur, entre d’altres. La creació de vivers d’empreses, el manteniment d’empreses o l’afavoriment del comerç local serien altres de les funcions d’aquesta iniciativa que hauria de captar també vies de finançament i possibles subvencions, tal i com ha explicat Ronda davant la premsa. En aquesta proposta, tal i com ha explicat el candidat Rafa Carrió, l’Ajuntament jugaria un paper molt important ja que hauria d’afavorir i potenciar la creació d’empreses, agilitzant la burocràcia, reduint les taxes i els impostos, i, sobretot, aportant seguretat jurídica.

Eva Ronda ha destacat: “Dénia té moltes possibilitats i només caldria unificar esforços. Els joves de Dénia estan preparats per mirar el futur i només els cal una espenta com la que nosaltres proposem”.