Compromís per Dénia torna a demanar al govern del PP de Dénia que convoque una comissió especial on estiguen present totes les forces que van actuar a l’incendi del Montgó del passat mes de setembre per tal d’esclarir les causes i els temps amb què es va actuar. “Aquesta convocatòria és més urgent encara ara que les Corts ha rebutjat obrir una investigació que haurien d’esclarir els errors de coordinació durant l’extinció”, ha declarat el regidor Josep Crespo.
No és la primera vegada que Compromís per Dénia ho demana, ja que Crespo li ho ha fet saber al regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Ygarza, en diverses ocasions. Ho tornarà a fer hui en la comissió informativa i ho farà també al plenari del pròxim dijous. El que demana Compromís és transparència, però sobretot, demana que compareguen totes les forces que van actuar el dia de l’incendi: Policia Local, Policia Nacional, Bombers, ACIF, etc. Cal saber exactament què va passar.
Josep Crespo no entenc que el PP a les Corts considere que no hi ha motius suficients per obrir una comissió d’investigació parlamentària quan sabem que els temps de resposta en la extinció van ser un desgavell. Compromís ja ha denunciat en diverses ocasions també la falta de planificació prèvia i de prevenció d’incendis.
A banda de demanar la comissió especial, Compromís vol demanar també la compareixença del Parc Natural del Montgó, ja que encara no ha eixit a dir res en tot este temps.