((article publicat al Canfali Marina Alta, dissabte 28/06/2014))

No és que siga una novetat, ja fa anys que ens venim queixant del mateix, però això no vol dir que no continuem queixant-nos i reclamant el que creiem que ens pertoca, perquè és nostre. Perplex em quede quan escolte les declaracions del regidor de festes anunciant la magnífica programació que han estat preparant durant tot l’any per a la Festa Major, una festa que, com la majoria que fem a Dénia és un focus d’atracció per a turistes de tot arreu, i com no, un motor important de la nostra economia, que com tots sabem funciona a ralentí. L’edil de festes diu que hi ha un gran ventall d’actes molt variat i per a tots els públics. Es veu que quan diu això no té en compte que Dénia és un poble valencianoparlant perquè en el programa no veig enlloc que s’anuncie el concert de Sergi Contrí, La Gossa Sorda o Feliu Ventura, per nomenar-ne alguns.
PP i CU continuen amb la seua política de menyspreu a la nostra llengua i a la nostra cultura. En compte de fomentar el que és nostre i d’ajudar als nostres músics, que falta els fa, es gasten una gran part del pressupost en contractar a una cantant com Chenoa, que tot i que estic segur de que farà molt bé la seua feina, segur que multiplica per deu el pressupost del que costaria fer un concert amb els nostres grups i cantants. Aquest equip de govern no està fent cap bé a la nostra cultura, tot el contrari, intenta amagar-la tot el que pot. Per què no un concertet amb músics que canten la nostra llengua?
Amb un acte com aquest segur que es mataven dos o tres pardals d’un tir. Per una banda, ajudaria a fomentar la música en la nostra llengua, per l’altra donaria faena als músics del nostre poble i de la nostra comarca, i finalment, donaria a conéixer als turistes que venen de fora una cultura autòctona, pròpia, nostra, i s’endurien a sa casa un tast de la nostra essència. A Chenoa de ben segur que la podran escoltar a Madrid, Barcelona o Múrcia, però als nostres músics, desgraciadament, només els podem escoltar a casa, i sembla que tampoc.
Malauradament, sembla que l’equip de govern no parla ni la mateixa llengua ni el mateix llenguatge que nosaltres.

JOSEP CRESPO I FERRER
PORTAVEU DE COMPROMÍS PER DÉNIA