El portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha denunciat que cap dels grups que participaran en la Festa Major de Dénia utilitza el valencià. A més, el regidor critica que ni tan sols s’haja contractat músics de la nostra ciutat o de la comarca i en canvi, es gasten gran part del pressupost en dur a Chenoa
Ja fa anys que es troba en falta que no hi haja actuacions en valencià durant la programació de les festes de juliol, segons Crespo “esta és una mostra més dels presjudicis que té l’equip de govern sobre la nostra llengua”.
El regidor ha anunciat que farà un prec al pròxim plenari de l’Ajuntament per a que des del consistori es fomente la música en valencià als actes festius organitzats a càrrec del pressupost municipal, des de Compromís s’ha destacat que la presència de músics en valencià serviria per a promocionar l’ús de la llengua i per a donar suport als grups que han estat abandonats per les institucions valencianes gorvernades pel Partit Popular, i més encara després del tancament de RTVV pel Consell d’Alberto Fabra.
Josep Crespo ha declarat: “els deniers i denieres tenim dret a escoltar a grups de la nostra terra i que canten en la nostra llengua als actes organitzats per l’ajuntament. No entenem la fòbia que aquest equip de govern cap al valencià i la seua normalització al nostre poble.
El regidor no entén com l’edil de festes, Paco Arnau, ha declarat que aquestes festes contenen actes molt variats i per a totes les edats, quan exclou als nostres músics participar-hi de la festa.