Membres de l’executiva local de Compromís per Dénia han comparegut en roda de premsa per analitzar i valorar els resultats a Dénia i la comarca de les últimes Eleccions Europees celebrades el passat diumenge. Sebastià Garcia, Josep Crespo i Rafa Carrió han fet una valoració molt positiva dels resultats i han donat les gràcies als votants per la seua confiança. “Aquesta és la recompensa per un treball ben fet i això ens encoratja a continuar treballant de cara a les pròximes eleccions locals i autonòmiques”, ha explicat el secretari local, Sebastià Garcia.
Pel que fa a la comarca, Garcia s’ha felicitat pels vora 6.000 vots obtinguts i per ser el partit que més ha crescut a la comarca, un resultat que no s’havia produït mai a la Marina Alta en unes eleccions al parlament Europeu. El secretari local ha destacat la importància de tindre un diputat com Jordi Sebastià, que serà l’única veu valenciana i valencianista a Europa, que va ser a més a més, l’únic triat a partir d’unes primàries obertes. El cap de llista de Compromís-Primavera Europea s’integrarà en el grup Els Verds-ALE, el quart grup més nombrós, amb 52 diputats, on s’integren partits progressistes de diferents països.
L’anàlisi dels resultats a Dénia l’ha fet el regidor Josep Crespo, qui s’ha mostrat molt satisfet amb els 1.449 vots (12’7%), que multiplica per sis el resultat aconseguit en les passades eleccions europees. Compromís també ha pujat dels 955 aconseguits a les locals o dels 1.199 de les generals, la qual cosa suposa una línia ascendent molt important per a la formació. “Ens alegra i al mateix temps ens fa ser conscients de que tenim una responsabilitat amb el nostre votant; això ens motiva a seguir treballar amb il•lusió i ganes per aconseguir el nostre objectiu, que és créixer encara més i ser decisius en el govern de Dénia”, ha afirmat el portaveu de Compromís per Dénia. Tot i que els resultats no es poden comparar amb els comicis autonòmics, si ho extrapolarem, el regidor ha valorat que amb el mateix resultat a la comarca, Compromís podria recuperar el diputat provincial per La Marina Alta. “És molt important la caiguda del bipartidisme i això ens encoratja perquè ens fa veure que hi ha un grup de gent que està començant a canviar i que hi ha vida més enllà del PP i el PSOE”, ha conclòs.
Rafa Carrió, coportaveu de Compromís, s’ha fet ressó de la importància de continuar fent història: “ja va ser tot una fita que Baldoví arribara al Congrés i també ho és ara tindre un eurodiputat valencià, com Jordi Sebastià”.
rdp resultats2