El regidor i portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha aplaudit el nou decret del Consell publicat la setmana passada pel qual es l’IES número 3 de Dénia es converteix en un institut autònom i podrà impartir batxillerat el pròxim curs. Aquesta mesura és un avanç molt important per al sistema educatiu de Dénia i per això Compromís vol felicitar la comunitat educativa per les seues insistències, manifestacions i la pressió que han portat a terme durant molts anys fins a aconseguir el que volien. Tot i això, Crespo ha aprofitat per reclamar un pas més enllà, ja que Dénia té encara moltes mancances per solucionar, com ara l’ampliació del Col•legi Raquel Payà, la reforma de l’IES Maria Ibars, la construcció d’un nou edifici per a l’EOI, del qual es paga un lloguer molt alt, i d’un edifici en condicions per a la UNED.
Josep Crespo afirma: “aquesta és una gran victòria per a la comunitat educativa, ja que per fi Dénia tindrà tres centres de secundària públics, i demostra que la pressió ciutadana dóna els seus resultats, però el Consell s’ha de posar les piles i solucionar les mancances que té aquesta ciutat en matèria educativa.”
Davant aquesta transformació de la secció de l’IES Historiador Chabàs en IES número 3 es plantegen alguns dubtes, com ara com canviarà el mapa escolar de la ciutat de Dénia o la incertesa de si es continuaran eliminant unitats o línies d’ensenyament públic només i no de les concertades. Per això, el grup Parlamentari de Compromís a les Corts traslladarà aquestes