El portaveu del Bloc-Compromís i regidor a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha criticat que tant el PP com el PSOE de Dénia mantinguen una guerra de titulars pel que fa al consum elèctric i a l’estalvi energètic però que cap dels dos aporte solucions. “La despesa energètica és molt elevada però no serveix de res que es critiquen uns als altres sense aportar solucions, el PP per la seua banda va anunciar fa mesos que havia encomanat un pla d’estalvi que no sabem on para i el PSOE ho critica però no aporta cap solució”, explica Crespo.
Bloc-Compromís explica que el que vol la ciutadania són solucions als seus problemes i no una “guerra de titulars” que no porta enlloc. Josep Crespo critica que l’equip de govern diguera que havia encomanat un pla d’estalvi energètic a principi de legislatura però que no li haja arribat res a la ciutadania i per això proposa que si realment s’ha fet alguna cosa que facen reunions obertes al ciutadà explicant-ho i també donant consells del que s’ha de fer. “On està aquest informe, a què esperen per fer alguna cosa?” es pregunta el regidor del Bloc-Compromís.
Els recursos energètics són limitats i per tant un ajuntament s’ha de comprometre a promoure un major ús de les energies renovables, principalment, la solar i a aconseguir una major eficiència i estalvi energètics. Crespo proposa que l’Ajuntament edite una guia per a l’estalvi energètic, ja que estalviar energia és estalvi econòmic, però sobretot menys contaminació. “Volem una ciutat més respectuosa amb el medi ambient i per això demanem una comissió amb tècnics i representants de tots els partits per tractar aquest tema i tirar endavant una guia per a l’estalvi energètic”, proposa Crespo.