El portaveu del Bloc-Compromís de Dénia, Josep Crespo, ha negat les afirmacions de l’equip de govern de que els pressupostos per a 2013 siguen “austers, reals i socials” i demana a l’equip de govern que predique amb l’exemple d’austeritat i comence retallant-se el seu sou. Entre les al•legacions que prepara el grup nacionalista, es demanarà que es retalle en sous de regidors, protocol i dietes per a traslladar un tant per cent d’aquesta partida a normalització lingüística, que s’ha quedat sense un euro per a l’exercici pròxim.
Crespo ha assegurat que el grup Bloc-Compromís està estudiant l’esborrany dels pressupostos per tal de presentar al•legacions i també idees i suggeriments, tal i com ha demanat l’edil d’Hisenda, Vicente Chelet.
El regidor, Josep Crespo, lamenta que per al pròxim any no es destine ni un euro al departament de normalització lingüística, ja que segons l’esborrany de què actualment disposa l’oposició, els 15.000 que en anys anteriors es destinava a campanyes de promoció del valencià s’han quedat reduïts a zero. “Ací es demostra la poca sensibilitat i el menyspreu d’aquest equip de govern per la llengua que parla gran part de la ciutadania”, explica Crespo.
La proposta del Bloc-Compromís és que es reduïsca almenys un 10% dels 150.000 euros que es preveuen per a dietes del gabinet d’alcaldia i regidors del govern i es mantinga el pressupost de Normalització Lingüística.
Josep Crespo ha criticat que els polítics de l’equip de govern no prediquen amb l’exemple i que no hagen reduït ni un cèntim el seu sou, ací és on s’hauria de demostrar l’austeritat i no retallant en altres partides. Els pressupostos tampoc són socials, segons Crespo, perquè augmenten els tributs, encara que ho facen de manera amagada darrere de la baixada de l’IBI. La realitat o no de la previsió, es comprovarà, segons el regidor nacionalista, quan finalitze l’any i es comprove que està tot correcte.
“L’equip de govern necessita millorar i almenys per una qüestió de dignitat, haurien de baixar-se els sous i no quedar-se al marge de la realitat”, critica Crespo.