Després de tindre accés als expedients i queixes sobre la Flexió Verbal, Josep Crespo, regidor del Bloc-Compromís de Dénia, ha explicat als mitjans que al mes de novembre de 2011 ja existien comunicacions entre governació i joventut, on especificava que la policia i els serveis de neteja ja havien rebut instruccions de la realització, a la plaça Mariana Pineda, de la Flexió Verbal. Però també es deia que l’Ajuntament intervindria entre els veïns i l’associació de la Flexió Verbal, però aquesta mediació no va tindre lloc fins dos setmanes abans que començara el festival.

Crespo, ha lamentat que l’equip de govern no haja sabut gestionar aquesta situació, i que hagen aconseguit paralitzar el festival en la seua 17ena edició. L’Ajuntament va signar el conveni amb la Flexió Verbal al maig, inclús des de la regidoria de joventut se’ls van oferir ajuda per demanar subvenció a la diputació, a més de publicitar el festival en les diverses guies i agendes culturals de l’Ajuntament, “i així i tot ha travat la realització del festival”, ha explicat el regidor.

Des del Bloc-Compromís de Dénia titllen de covard l’actuació de l’equip de govern, convocant una reunió a falta de 14 dies de la realització de la Flexió per solventar suposat problemes, i sense deixar marge de maniobra a l’associació organitzadora. Crespo assegura que “l’ajuntament ha tingut més de 8 mesos, des de que va rebre les queixes, per convocar una reunió amb els agents implicats, i s’han esperat a últim hora amb la clara intenció d’acabar amb la Flexió Verbal”.