El Bloc-Compromís de Dénia presentarà al proper ple de l’Ajuntament, una moció sobre el plurilingüisme a l’entorn educatiu. El document està avalat per les Universitats valencianes, sindicats i diferents associacions.
A la moció es destaca la necessitat de “promocionar la llengua pròpia i l’estrangera en comunitats bilingües (amb una llengua predominant i una minoritzada).” Segons el document, “Aquesta apareix com a única via per aconseguir un trilingüisme productiu.”

 

Així, es proposa que els actuals programes d’educació bilingüe (PEV, PIL i PIP) siguen la base dels programes plurilingües i que els centres puguen augmentar la presència de l’anglès a través de projectes o d’àrees, d’acord amb les seues possibilitats organitzatives i amb el context sociolingüístic en el qual es troben.
A més, es demana que els programes tinguen una continuïtat en el pas de Primària a Secundària, que tots el personal docents estiga capacitat en les dues llengües i que es dote els centres de recursos materials i personals suficients per a garantir el correcte desenvolupament dels programes.
Segons Josep Crespo, regidor de Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Dénia, este és un document basat en l’evolució dels programes estos darrers anys, i que naix del consens i esta subscrit per institucions i entitats del mon educatiu.
Crespo ha expressat que, “este document ha de servir per enfortir el model educatiu, i millorar les competències plurilingües de l’alumnat”.