El regidor del BLOC-Compromís per Dénia, Josep Crespo ha presentat una moció per al pròxim plenari en la qual es demana al Consell que reclame al govern d’Espanya l’anulació del gravamen especial a les rendes no declarades atès que es tracta d’una amnistia fiscal encoberta i podria incórrer en un acte d’inconstitucionalitat i que reforce les mesures tècniques i materials per tal de combatre el frau fiscal.

“L’amnistia aprovada evidencia el fracàs en la lluita contra el frau fiscal com a conseqüència d’haver-se centrat en comprovar a qui ja declara i no a investigar els fets ocults o no declarats”, ha declarat Josep Crespo en relació a aquesta mesura que el Govern d’Espanya acaba d’aprovar, és a dir, un gravamen especial tant per a les rendes no declarades localitzades fora d’Espanya com les ocultes dins del país, el que en la pràctica pot suposar una amnistia fiscal. Això suposa per a Crespo que “qui compleix amb les seues obligacions fiscals suporta una desproporcionada pressió fiscal indirecta i una càrrega fiscal global excessiva. En este àmbit, una amnistia és una burla als que han complit amb les seues obligacions, una decisió èticament reprovable i un greuge per als qui col•laborem en el compliment de les obligacions tributàries”.

L’alternativa que proposa el BLOC-Compromís és promoure un acord amistós en els nombrosos expedients que estan pendents de resolució en via economico-administrativa o en la jurisdicció contenciós-administrativa; acords, segurament, selectius i no generals. I, per què no, arribar també a acords selectius en expedients en fase administrativa de gestió i recaptació.

En este sentit, i a pesar de l’excepcionalitat del moment, un estat en què s’han aprovat ja tres regularitzacions voluntàries, sense comptar la de l’any 1977, i en el que la conflictivitat tributària augmenta, és un estat en què alguna cosa falla. Entre altres coses, una molt important: la lluita contra el frau fiscal. Si la renuncia a investigar la fa un govern amb poc més de cent dies, és tota una declaració d’intencions.