El BLOC-Compromís per Dénia ha presentat una moció per al plenari d’aquesta setmana demanant la reprovació de la ministra de Foment, Ana Pastor, per votar en contra del finançament del corredor mediterrani. La coalició municipal s’adhereix així a la proposició feta pel grup parlamentari Compromís a les Corts, que ha considerat “molt greu i preocupant” el que va ocórrer la setmana passada al Parlament Europeu.

L’estat espanyol fou l’únic país que es va oposar a l’acord polític assolit en el Consell de Ministres de Transport de la UE sobre la Xarxa Europea de Transport, que estableix un mapa de les connexions que es consideren més rellevants.

Cal recordar que el 30 de setembre de 2011 es va fer públic un document dels alcaldes de les capitals del corredor mediterrani en el qual ressaltaven la importància d’aquesta infraestructura. Josep Crespo, regidor del BLOC a Dénia ha valorat que aquesta infraestructura és “imprescindible per exportar cotxes i també per a l’agricultura, és fonamental per al turisme, per a generar economia productiva i ocupació i no podem permetre que el govern espanyol estiga en contra dels interessos valencians”.

Compromís, a més, opina que aquest vot en contra de la ministra, deixa en evidència el president de la Generalitat, Alberto Fabra. Per una altra banda, el grup BLOC-Compromís per Dénia ha presentat una moció per reafirmar el seu suport al corredor Mediterrani que uneix Andalusia i França pel litoral, passant per les capitals valencianes, i reclama al Govern Central que pose en marxa totes les incitatives politiques i econòmiques necessàries per executar-lo.

Per al BLOC, ha costat molts anys de revindicacions del País Valencià que la Unió Europea considerara prioritari el corredor ferroviari mediterrani, que uneix Andalusia i França pel litoral, unint les capital valencianes. El corredor mediterrani és una oportunitat històrica i única per a Comunitat Valenciana i per l’Estat Espanyol de progrés econòmic perquè permetrà reforçar a la comunitat en la nova dinàmica de comerç internacional.