El regidor del BLOC-Coalició Compromís a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, després de fer una primera ullada als pressupostos generals de l’exercici 2012 lamenta que s’haja aplicat definitivament la doble pujada de l’IBI i que l’equip de govern no haja fet res per estudiar possibles solucions a aquesta mesura. Per això mateix, opina que aquesta opció no és fruit d’una errada per desconeixement, com s’ha afirmat des del govern, sinó que sabent que el Ministeri pujaria els impostos a principi d’any, l’Ajuntament s’hi va avançar.

Crespo es queixa de què no l’equip de govern no ha mostrat interés en cap moment de retirar la pujada inicial de l’IBI per a que no coincidira amb l’anunciada per Rajoy, sinó tot el contrari: “crec que aquesta mesura ha estat totalment premeditada, ja que, com hem vist als pressupostos, els convenia tindre uns majors ingressos amb els impostos i per això no han fet res per esmenar aquesta doble pujada, com s’ha fet en altres poblacions”.

L’edil del BLOC-Compromís lamenta que amb aquestes decisions els únics que ho acaben pagant són els veïns que, en els temps que corren, hauran de fer malabarismes per poder pagar aquests impostos tan alts per viure a la nostra ciutat.

Josep Crespo ja ha indicat en diverses ocasions que “l’increment dels impostos no és la solució als problemes econòmics de l’Ajuntament” i continua incidint en la falta de previsió del govern en matèria econòmica.

El BLOC ja va criticar en el seu moment el Pla Econòmic Financer presentat per l’equip de govern en desembre, i per això, continua responsabilitzant PP i CU de la mala situació econòmica que passa l’Ajuntament, lamentant que la seua mala gestió l’hagen de pagar els ciutadans de Dénia amb la pujada d’impostos. Crespo ja va proposar llavors que en compte de pujar els impostos s’haurien de reduir les despeses i va criticar que els regidors de l’equip de govern es pujaren el seu sou només començar la legislatura.

CONSELL DE PARTICIPACIÓ

D’altra banda, Josep Crespo ha volgut recordar que el regidor Vicente Chelet es va comprometre a passar els pressupostos al Consell de Participació abans de presentar-los a l’oposició i a la premsa. De fet, Crespo opina que si en una cosa han d’intervindre els ciutadans és en com es gasten els seus diners. De nou, s’han presentat els pressupostos en el temps mínim per a estudiar-los i sense cap opció al diàleg amb l’oposició ni amb els veïns de Dénia, que al cap i a la fi, seran els més afectats per totes aquestes decisions.