El portaveu i regidor del BLOC a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo ha expressat la seua reacció hui en roda de premsa davant la retallada en les retribucions en l’Ajuntament de Dénia que es van presentar dilluns passat en la comissió d’Hisenda. Aquesta modificació en les bases d’execució del pressupost general per a 2011 afecta de ple els partits de l’oposició, sobretot els que només tenen un regidor, i que tindran un màxim de 600 euros per l’assistència a plens i comissions cada mes.Crespo opina que aquesta retallada no és un estalvi real, ja que a banda de que no afecta a tots per igual, les retribucions que es paguen són excessives. El BLOC proposa, per tant, que baixen aquestes retribucions i que la retallada afecte a tots per igual.

El regidor del BLOC, Josep Crespo, ha quedat sorprés d’aquesta retallada, sobretot perquè el regidor d’Hisenda s’ha omplert la boca dient que aquesta és una mesura d’estalvi i austeritat però la realitat és una altra. “Realment només s’ha baixat el sou als regidors de l’oposició que no estan alliberats, ningú de l’equip de govern s’ha baixat el sou. Si el que volen és estalviar, per què no ho han fet?”, es pregunta Josep Crespo.

El BLOC es pregunta quina és la vertadera intenció d’aquesta mesura, ja que, els partits més perjudicats són els de l’oposició, sobretot els que tenen només un regidor i que han d’anar a totes les comissions, sabent que no les cobraran totes. “Quan ens van llevar mitja jornada dels nostres secretaris de grup, Chelet ens va dir que ens donaria una atenció especial, és aquest el seu tracte preferent?”, expressa el regidor nacionalista. De nou, Josep Crespo, ha tornat a criticar la manera de fer les coses d’aquest equip de govern, ja que aquesta decisió s’ha pres de manera unilateral i sense consultar els partits de l’oposició, sense cap tipus de diàleg.

Crespo opina que l’austeritat que volen aplicar no és real, perquè de nou, només s’han retallat diners ens els partits que menys guanyen. Si ho hagueren fet amb els partits que estan en el govern, i que cobren més, de ben segur que s’haurien estalviat més diners. “Sembla que la seua intenció és carregar-se els partits xicotets, les urnes van fer fora Gent de Dénia, després de més de 25 anys d’història, i ara ho volen fer també des del govern amb nosaltres, però s’equivoquen perquè el BLOC no està en política per a guanyar diners, més bé tot el contrari. Sembla que els molesta que estem fent la nostra feina d’oposició, però així no ens faran callar”, afirma el regidor.

Així, per tant, el BLOC, a banda de criticar aquesta mesura, vol proposar que les retribucions per assistència a plens i comissions siguen més baixes per a tots, ja que opinen que 215 i 140 euros és una barbaritat, i que, per tant, les diferències entre els sous dels regidors de l’oposició i del govern no siguen tan grans. “És necessari pagar 140 euros per una reunió que sovint dura menys de cinc minuts? Jo crec, sincerament, que es podria fer d’una altra manera si el que volen és estalviar”, assenyala Crespo.

El portaveu del BLOC, Josep Crespo, qualifica de “menyspreu cap als ciutadans” aquesta decisió del regidor d’Hisenda, Vicent Chelet, ja que amb aquesta desigualtat de salaris està marginant els partits de l’oposició, que també han estat triats pels ciutadans i que també representem tota la ciutadania.