El portaveu i regidor del BLOC a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha qualificat de “demagoga i hipòcrita” l’actuació de l’equip de govern en la regeneració de l’arena de la platja Blay Beach de Dénia, que només ha durat una setmana arena. Crespo pensa que tant PP com CU han aprofitat la vinguda de l’estiu per fer-se fotos a la platja, com si foren “els salvadors de la costa”, quan en realitat l’única cosa que han fet és “posar un pegat allà on hi havia un descosit”. El regidor anima a Pepa Font i a Ana Kringe a anar a fer-se la foto allà on ja ha desaparegut les 800 tones d’arena que van posar fa poc més d’una setmana i lamenta que no s’hagen fet públics els diners que ha costat aquesta actuació.

Josep Crespo ha criticat durament la manera amb què s’ha afrontat el tema de les platges, ja que considera que no s’ha analitzat bé el problema i s’ha aplicat una solució a corre-cuita que no ha servit per a res, tal i com s’ha comprovat. Així mateix, opina que els diners que s’han gastat en aquestes 800 tones d’arena per a la platja podrien dedicar-se a altres necessitats que té la ciutat, i no a “tirar-se d’aquesta manera al fem”.

Per al regidor del BLOC, la solució al problema de les platges no és fàcil de trobar, però menys encara si només es pensa en elles una vegada a l’any, quan arriba l’època turística. “Per a una gestió correcta és imprescindible una bona planificació, molts diners i molt de temps. Coses que els polítics no tenen com a prioritàries, sempre hi ha altres llocs millors on gastar-se els diners, llocs on el benefici siga més ràpid i enlluerne millor, opina Crespo.

Tal i com explica el regidor del BLOC, la pèrdua d’arena a les platges és conseqüència de dècades de nul•la gestió i sense una planificació seriosa prèvia que ha ha donat via lliure a la urbanització massiva de la costa i a la construcció indiscriminada de ports i clubs nàutics. I tot això ens ha portat a la situació actual, amb unes costes degradades mediambientalment, una fauna i una flora extingida i unes platges que perden arena irremediablement. “L’arena no desapareix per art de màgia, ja no arriba a les platges perquè els rius, rieres i torrents ja no en porten a la mar. Les preses, el ciment i l’asfalt ja no ho permeten. La mar no porta arena i no pot dipositar-la, com sempre ha fet per mantindre i crear noves platges. A més, la construcció i ampliació d’esculleres i dics no fa més que modificar la ja de per sí complicada dinàmica costera”, argumenta Josep.

Per tot això, el BLOC insta a l’Ajuntament a què consideren quines són les prioritats de la nostra costa, estudien bé quines són les possibilitats que hi ha per solucionar els problemes i sobretot que no es precipiten a gastar diners en actuacions que està clar que fracassaran, per no estar ben fetes.