El portaveu i regidor del BLOC a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha plantejat una série de dubtes i de crítiques després de conéixer la programació per a la Festa Major de Dénia que es va presentar ahir. En primer lloc, l’edil del BLOC ha criticat que durant els 8 dies que duren les festes no hi haurà cap concert de música en valencià ni cap activitat que impulse i promocione la nostra cultura o els artistes locals. D’altra banda, Crespo no es creu aquesta suposada “austeritat” de què fa bandera l’equip de govern, que per una banda retalla el pressupost fester però per l’altra aprova grans projectes milionaris, com és el cas de la Nau.

Josep Crespo lamenta que la regidoria de Festes de Dénia haja disposat de 100.000 euros per a actuacions i que entre els espectacles previstos no hi haja cap que ajude a promocionar la nostra cultura o els nostres artistes, a excepció del tradicional concert de l’Agrupació Artístico Msical de Dénia. “És una llàstima que no s’aprofiten aquestes ocasions per donar a conéixer els nostres grups o per normalitzar la música en valencià. Això, sense tindre en compte que si ho feren així, el pressupost es reduiria encara més”, ha afirmat l’edil nacionalista.

El regidor del BLOC considera que aquesta programació festera no està dissenyada per a tots els ciutadans i ciutadanes de Dénia perquè no s’han tingut en compte aquells que aposten per la recuperació de la nostra cultura i les nostres tradicions. “Si alguna cosa és la Festa Major de Dénia és tradició i cultura, però poc d’això trobem ja en la programació”, recalca Crespo.

D’altra banda, el BLOC dubta molt d’aquesta “austeritat” de la qual s’ha presumit en la presentació de l’oferta festera. “És cert que s’ha reduït més d’un 50% el pressupost però realment era necessari arribar a tant?. Estic convençut que això no haguera calgut si no es destinaren 13 milions d’euros a un projecte faraònic com és el de la Nau”, explica Josep Crespo.

El BLOC incideix en què hi ha empreses que encara no han cobrat les festes de l’any passat, fins i tot alguna l’han haguda d’embargar. Crespo insisteix en què cal reduir despeses innecessàries, que hi ha moltes, “exigim que demanen els diners reservats a la Nau per a que els utilitzen en educació, sanitat i pagaments pendents”. A més a més, Crespo atribueix a aquesta mala gestió de l’equip de govern el malestar l’Associació de Moros i Cristians de Dénia, que a un mes de la seua festa, està patint per la seua subvenció.

Infraestructures educatives

En un altre ordre de coses, el regidor del BLOC, Josep Crespo, ha volgut fer una crida a l’alcaldessa i al seu equip de govern Dénia per advertir-los que ara que el nou Conseller d’Educació, José Císcar, és de la nostra comarca, aprofiten per exigir-li solucions davant les deficiències educatives de la nostra ciutat. “No caldrà recordar-los que els alumnes del Tercer Institut esperen ansiosos poder assistir a les seues aules en un ambient de treball decent i profitós i, si potser, amb menys de 40 companys de classe”, afirma Crespo.