Ahir va començar la I edició de les Jornades d’Educació de la Marina Alta, que té com a objectiu reflexionar sobre el paper de les emocions, la convivència i la felicitat en l’escola. És una iniciativa impulsada per CONVIMA (Convivim a la Marina Alta) i que gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació i el CEFIRE d’Alacant ha estat possible. La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Dénia, que encapçala Rafa Carrió, col·labora en les jornades, i el Centre Social de la localitat acull aquests dies les jornades, entre el 2 i el 4 de febrer. Xàbia i Gata, i entitats privades com Llibreria Publics i Baleària també col·laboren en el projecte educatiu en què s’han matriculat més de 350 persones i compta amb ponències d’alta qualitat.

L’acte va estar presentat pel Representant de la Coordinadora de centres de Secundària, CONVIMA (Convivim a la Marina Alta), Pablo Ferri, que va donar la benvinguda i va presentar a la resta de convidats a la taula: el Director del CEFIRE, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Xàbia, Empar Bolufer, l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, el Subdirector Territorial de la Conselleria d’Educació, Antoni Vaquer, i el nostre vicealcalde i regidor d’Educació, Rafa Carrió.

En el seu discurs, Carrió va agrair a les entitats implicades l’esforç i la voluntat per “fer possible una reflexió sobre l’important paper de les emocions en els processos d’aprenentatge”, així com als coordinadors i als ponents “els quals ens ajudaran a reconèixer, analitzar i proposar pràctiques innovadores i diferents”, va dir el regidor.

La primera jornada va tractar el paper i l’expressió d’emocions en la nostra vida, i va comptar amb les ponències de Manuel Ramos, psicòleg clínic, i MªJosé Amorós, professora i coordinadora del projecte “Obrim una finestra al món”. A més a més, es va comptar amb les experiències d’“Emo-Acció” d’Agenda 3C’s, i l’obra teatral “Expedient disciplinari” del Taller Universo Azud. El regidor va destacar la importància que, a més dels aspectes curriculars, té el foment de la intel·ligència emocional en els processos educatius i que “és fonamental una nova metodologia educativa com aquesta.

En aquest sentit, Carrió va incidir en la bona resposta que ha tingut la iniciativa entre el personal docent, educadors, famílies i associacions matriculades en aquesta edició, la qual cosa “resulta un bon indicador de la necessitat d’entendre les jornades com la creació d’una comunitat oberta i col·laborativa”. Així, va ressaltar l’oportunitat de “reflexionar, aprendre, i créixer lligant llaços amb els pobles veïns, una vegada més fent comarca”.

Per aixó, va afirmar que des de l’Ajuntament de Dénia “estem al costat d’iniciatives que fomenten el debat i la formulació de pràctiques per construir una societat futura millor, i és precisament l’educació la que juga un paper fonamental en aquest sentit”.  A més a més, es va comprometre, com a regidor de l’àrea, a garantir la continuïtat d’aquestes jornades en un futur, i és que “hem de seguir amb el treball, l’esforç i la voluntat de fer possible, units, una societat més feliç per al demà“, va afegir.

12654175_978265595577375_3260880043636441585_n

Avui se celebrarà la segona de les jornades, en la que participarà Andrés González Bellido, Julia Miquel i José Antonio Corral, i l’experiència del projecte “La Perruca de Luca” del Grup la Naturadora. Demà, intervindrà Ferran Salmurri i tancarà Clowndestino Teatre. A la Cloenda també assistirà el Conseller d’Educació, Vicent Marzà.