Com tots els anys, els portaveus dels grups municipals realitzen un balanç del millor i el pitjor de l’any per al periòdic Canfali Marina Alta. Aquestes són les respostes del nostre portaveu, Rafa Carrió.

Aprofitant que aquest any 2016 està a punt de finalitzar, vos faig partícips del que per a mi ha estat el millor i el pitjor de l’any, finalitzant amb els meus desitjos per a 2017.

EL MILLOR

Les circumstàncies personals que he viscut l’últim mes de l’any m’han fet asseure’m i reflexionar sobre el que realment importa. I he pogut ratificar així el que ja pensava quan em vaig introduir en el món de la política: el més important són les persones.  En el treball que realitze, i amb el càrrec que ocupe, no he buscat mai altre benefici que no siga beneficiar als veïns i veïnes de la ciutat que estime.

En aquest sentit, considere que el millor del 2016 ha estat l’enfocament social que des del consistori hem portat endavant. En primer lloc a un nivell pràctic: com és la despesa significativa del pressupost destinada a polítiques socials, d’ajuda a l’educació, l’ocupació i convenis esportius. I en segon lloc, a un nivell identitari, donat que hem demostrat que una altra forma de fer política és possible, més participativa, més plural i més propera, obrint les portes de l’Ajuntament a qualsevol denier o deniera i a qualsevol associació. Això ho hem demostrat dia a dia, amb els xicotets detalls, però també amb grans fets, com és l’aprovació per unanimitat de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, coneguda com a EDUSI. Aquesta, s’ha desenvolupat per tal d’optar als fons europeus que ens ajuden a fer la Dénia sostenible que volem, i ha estat dissenyada precisament de baix cap a dalt, mitjançant un procés participatiu obert a tota la ciutadania. Un procés que, alhora, s’ha estat realitzant de forma similar amb les línies estratègiques del futur PGE, mitjançant tallers oberts, consells i reunions amb els diferents agents polítics i socials de la ciutat.

No podem oblidar que enguany ha estat l’any de Tenor Cortis, i hem posat en valor la seua figura amb una vintena de concerts, exposicions i activitats per a totes les edats. Tampoc podem oblidar que ha estat l’any de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, mèrit el qual ens ha fet treballar encara més per fer comarca, potenciant no sols l’estudi de la nostra gastronomia, sinó també de la nostra cultura. I ha estat un any en el qual hem treballat com mai per potenciar i protegir el nostre territori natural, encaminant els nostres esforços cap a un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient. I no puc acabar sense celebrar la licitació i posada en marxa de quasi tots els projectes del Pla Confiança. I com no, destacar altre projecte que també s’ha iniciat: la casa del carrer Sant Josep, futur espai cultural.

En definitiva, 2016 ha estat un any molt positiu, no sols pel fons, sinó també per les formes. Com a executiu local, hem assegut les bases de la ciutat que volem, posant en el centre de les nostres polítiques a les persones. I ho hem fet junts, amb cohesió, lleialtat i confiança. Després de tot, quan tries fer un viatge treballant en equip, aquests pilars són fonamentals per arribar al teu destí. Eixa és la nostra forma de fer política. I tirant la vista enrere, estic molt orgullós de les accions del meu grup.

 EL PITJOR

2016 ha portat coses positives i negatives, però davant les dificultats sempre ho dic, cal buscar un somriure. Eixa és la línia amb la qual hem treballat i continuarem fent-ho en 2017.

Hem heretat una mancança de recursos humans i econòmics que ens han limitat a l’hora de dur a terme iniciatives previstes en el nostre acord de governabilitat. No obstant això, tal com vam donar compte en el balanç del Pacte del Castell, el passat mes de juliol, hem complit o posat en marxa ja al voltant del 70% de les accions previstes en el nostre full de ruta.

Però sense dubte, el pitjor de l’any ha estat en el relatiu a les connexions ferroviàries de la ciutat. No sols se’ns ha negat el Tren Dénia-Gandia des del Govern Central amb un argument poc sustentat com és el de “el tren no és rentable”, sinó que a més, per la pèssima gestió política dels darrers anys en la Generalitat, enguany la FGV va haver de suspendre la connexió Dénia-Calp per motius de seguretat. Després de tot, no es podia garantir que no tornara a succeir una catàstrofe com la del metro de València.

I així ha quedat Dénia, en una situació d’aïllament davant la qual hem d’unir-nos i fer força conjuntament, amb tots els grups i agents socials i econòmics de la comarca.

Per últim, una altra qüestió que considere de les pitjors de l’any és l’actitud poc sana d’alguns grups polítics en l’oposició, els quals, amb molt poca memòria de les seues pròpies accions, utilitzen la demagògia per desacreditar al govern local en cada oportunitat que troben. No tot val en política, i els grans i xicotets projectes de Dénia necessiten gestors que sàpiguen arribar a acords, que treballen per la societat en general i no pels interessos d’un reduït grup social. Necessiten a polítics que prediquen amb l’exemple i tinguen l’actitud i la voluntat de construir, no de destruir.

Un desig per a 2017

Triar un sol desig és tasca complicada. Desitge la pau en el món. I qui no? Però si hem de centrar-nos a un nivell concret, desitge que tinguem ben aviat bones notícies respecte al Tren Dénia-Gandia i del TRAM.  Desitge que la gratuïtat de l’AP-7 per als veïns de la comarca siga també prompte una realitat. Desitge més poder municipal en el Port, i que els veïns de Dénia tinguen un major benefici en aquest sentit. I desitge i confie que tots els grups polítics de l’Ajuntament col·laboren perquè Dénia tinga, abans d’acabar aquesta legislatura, el seu Pla General.
I sense més, vos desitge a tots i a totes molta alegria, un feliç 2017 i molta, però que molta salut!