El regidor de Medi Ambient, Josep Crespo, va presentar la proposta de creació de l’Aliança de Ciutats per al Desenvolupament Sostenible, demanant el suport dels grups polítics per tal “d’implicar-nos en la informació, difusió i sensibilització d’objectius en tots els àmbits del desenvolupament sostenible”. Es tracta d’una agenda, promoguda per les Nacions Unides, que inclou 17 objectius per acabar amb la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i fer front al canvi climàtic. A la fi de portar endavant aquests objectius el Consell va proposar la creació de l’aliança de ciutats. La voluntat del regidor amb l’acord és l’impuls de l’aliança i que la Direcció General de Cooperació i Solidaritat competent la pose en funcionament. Així, s’aplicarien objectius globals d’aquesta a un context local, com podrien ser: la millora de la seguretat alimentària, la promoció de l’agricultura sostenible, o millores en els sistemes de protecció social.
L’edil encarregada de les àrees d’Ocupació i Transparència, Eva Ronda, va presentar la proposta d’adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana. Tal com va defensar Ronda, la intenció és sumar “els mecanismes que facen falta per avançar en transparència i participació”. En aquest sentit, va destacar que el govern local advoca per aquests criteris com fonamentals per la regeneració democràtica en un moment en què “més que mai la ciutadania precisa de governants amb responsabilitat política, honradesa i honestedat”. Al respecte va afegir que “és voluntat d’aquest govern implementar els mitjans necessaris per garantir eixos valors”. A més a més, va anunciar que s’estaven solucionant xicotetes dificultats amb el portal de Transparència definitiu, però que estarà en funcionament la pròxima setmana.
En matèria d’Ocupació, Ronda va explicar la delegació a CREAMA de les funcions de la secretaria tècnica de la Mesa municipal d’Ocupació, donat que la regidoria manca de mitjans suficients per realitzar les tasques administratives. Amb l’objectiu de dinamitzar, dirigir i seguir el funcionament general de la Mesa, CREAMA assolirà eixes funcions, ja que és una entitat pública que precisa dels recursos humans per portar les necessitats de suport administratiu i tècnic de la mesa municipal. Segons l’edil, d’aquesta manera “donem un pas més en l’eficàcia i eficiència a l’hora de formular, registrar i reproduir les polítiques d’ocupació emanades de la mesa”.
Rafa Carrió va exposar l’atorgament a Maria Ibars del títol honorífic de Filla Adoptiva de Dénia en el 50 aniversari de la seua desaparició, com un dels objectius dins del projecte “Maria Ibars Ibars: la seua obra pren vida” impulsat per l’IES Maria Ibars amb la col·laboració de diverses entitats. Carrió va agrair a les 70 entitats, persones i institucions que s’han adherit al nomentament i que han ajudat a posar en valor la figura de Maria Ibars. “Aquest reconeixement a Maria Ibars és més que merescut per l’estima que ella sentia per Dénia i per la seua valia com escriptora, mestra i com a dona” va afegir l’edil.
L’ordre del dia contemplava també l’aprovació del projecte de reurbanització del carrer Fontanella, el nomenament de representants al Consorci de les Comarques Centrals Valencianes i el pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral.
Les mocions presentades van ser aprovades per unanimitat. Així, Dénia retirarà les plaques en les que figure el nom de persones condemnades amb sentència ferma. Tal és el cas de la placa que recorda la inauguració d’AMICS (Agència per la Mediació i la Convivència Social), pel que fora conseller, Rafael Blasco i que està complint condemna. I per altra banda, també es va ratificar la proposta de CU-GD de donar suport a València en la candidatura de les Falles a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.