Ahir va començar la I edició de les Jornades d’Educació de la Marina Alta, que té com a objectiu reflexionar sobre el paper de les emocions, la convivència i la felicitat en l’escola. És una iniciativa impulsada per CONVIMA (Convivim a la Marina Alta) i que gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació i el CEFIRE d’Alacant ha estat possible. La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Dénia, que encapçala Rafa Carrió, col·labora en les jornades, i el Centre Social de la localitat acull aquests dies les jornades, entre el 2 i el 4 de febrer. Xàbia i Gata, i entitats privades com Llibreria Publics i Baleària també col·laboren en el projecte educatiu en què s’han matriculat més de 350 persones i compta amb ponències d’alta qualitat.
L’acte va estar presentat pel Representant de la Coordinadora de centres de Secundària, CONVIMA (Convivim a la Marina Alta), Pablo Ferri, que va donar la benvinguda i va presentar a la resta de convidats a la taula: el Director del CEFIRE, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Xàbia, Empar Bolufer, l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, el Subdirector Territorial de la Conselleria d’Educació, Antoni Vaquer, i el nostre vicealcalde i regidor d’Educació, Rafa Carrió.
En el seu discurs, Carrió va agrair a les entitats implicades l’esforç i la voluntat per “fer possible una reflexió sobre l’important paper de les emocions en els processos d’aprenentatge”, així com als coordinadors i als ponents “els quals ens ajudaran a reconèixer, analitzar i proposar pràctiques innovadores i diferents”, va dir el regidor.
La primera jornada va tractar el paper i l’expressió d’emocions en la nostra vida, i va comptar amb les ponències de Manuel Ramos, psicòleg clínic, i MªJosé Amorós, professora i coordinadora del projecte “Obrim una finestra al món”. A més a més, es va comptar amb les experiències d’“Emo-Acció” d’Agenda 3C’s, i l’obra teatral “Expedient disciplinari” del Taller Universo Azud. El regidor va destacar la importància que, a més dels aspectes curriculars, té el foment de la intel·ligència emocional en els processos educatius i que “és fonamental una nova metodologia educativa com aquesta.”
En aquest sentit, Carrió va incidir en la bona resposta que ha tingut la iniciativa entre el personal docent, educadors, famílies i associacions matriculades en aquesta edició, la qual cosa “resulta un bon indicador de la necessitat d’entendre les jornades com la creació d’una comunitat oberta i col·laborativa”. Així, va ressaltar l’oportunitat de “reflexionar, aprendre, i créixer lligant llaços amb els pobles veïns, una vegada més fent comarca”.
Per aixó, va afirmar que des de l’Ajuntament de Dénia “estem al costat d’iniciatives que fomenten el debat i la formulació de pràctiques per construir una societat futura millor, i és precisament l’educació la que juga un paper fonamental en aquest sentit”. A més a més, es va comprometre, com a regidor de l’àrea, a garantir la continuïtat d’aquestes jornades en un futur, i és que “hem de seguir amb el treball, l’esforç i la voluntat de fer possible, units, una societat més feliç per al demà“, va afegir.
Avui se celebrarà la segona de les jornades, en la que participarà Andrés González Bellido, Julia Miquel i José Antonio Corral, i l’experiència del projecte “La Perruca de Luca” del Grup la Naturadora. Demà, intervindrà Ferran Salmurri i tancarà Clowndestino Teatre. A la Cloenda també assistirà el Conseller d’Educació, Vicent Marzà.