El BLOC de Dénia rebutja la dessaladora a Dénia i vota a favor del recurs de reposició proposat per l’equip de govern. Josep Crespo va explicar quins són els motius del BLOC per oposar-s’hi, que es divideixen en dos blocs: per una banda hi ha motius mediambientals i per l’altra, econòmics. En primer lloc, no hi ha cap informe seriós que diga que Dénia necessite una dessaladora, l’impacte mediambiental és molt negatiu i l’haurien de pagar els ciutadans de Dénia. El BLOC proposa un pla d’estalvi i diverses campanyes de sensibilització i conscienciació ecològiques.
Pel que fa a l’aspecte mediambiental, Josep Crespo ha explicat que l’impacte és molt greu, sobretot en l’àmbit energètic, ja que consumeix molta electricitat i els vessaments de salmorra serien altament perjudicials per l’ecosistema marí i per a espècies protegides com la posidònia oceànica. L’aspecte econòmic és molt important, i més en els temps que corren, ja que una vegada construït aquest projecte de 22 milions d’euros, l’haurien de pagar els ciutadans via tarifària. Segons els càlculs del regidor, cada ciutadà pagaria una mitjana de 500 euros. De fet, Crespo nomena el cas de Xàbia, que ja té una dessaladora i aquesta funciona a un terç de la seua capacitat. En aquest cas, en el seu moment la seua construcció va suposar un augment substancial de la tarifa de l’aigua. “Aquesta és una prova més que no necessitem una dessaladora i que a més, no seria rendible econòmicament, tenim un cas ben a prop” Ha explicat Crespo. Per tant, tenint en compte l’impacte mediambiental i la situació econòmica per la que travessem, cal destacar que a banda de tot això la necessitat d’una dessaladora no està provada. “Ara per ara, Dénia no necessita aigua”, diu el regidor.
La proposta del BLOC passa per un pla d’estalvi que millore les conduccions i evite pèrdues d’aigua. També s’haurien de fer campanyes de sensibilització per tal de conscienciar la gent que l’aigua és un tresor molt preat. S’hauria d’estalviar aigua en el reg de parcs i jardins, creant projectes específics. En definitiva, hi ha maneres molt més ecològiques d’aconseguir aigua, i que no són construir una dessaladora.
La lluita del BLOC en contra d’aquest projecte no és nova. Ja fa anys que l’anterior regidor Pau Reig es va manifestar en contra de la seua construcció i, a més a més, es va posar del constat de les associacions de veïns que no volien la dessaladora a les Marines. Si actualment, aquest projecte està previst per a fer-se en sòl industrial i no en sòl agrari és gràcies a la insistència del BLOC, ja que llavors, l’efecte mediambiental seria encara major.