El BLOC de Dénia critica que la deixadesa de l’equip de govern en el manteniment del mobiliari urbà. Bon exemple d’això són els banquets de fusta de diferents carrers, que es troben en molt mal estat. D’altra banda, es queixen del mal funcionament de les faroles fotovoltaiques del Montgó, ja que, a banda de no ser massa efectives, entorpeixen el pas dels vianants i la majoria estan col•locades sota un arbre, el qual impedeix l’absorció de l’energia solar.
Per una banda, el regidor del BLOC a l’Ajuntament de Dénia s’ha queixat del “deficient” manteniment del mobiliari urbà de la ciutat i ha posat com a exemple els banquets de fusta de l’estació d’autobusos, la plaça Sant Jaume i altres carrers de la zona. Aquests banquets estan la majoria trencats o bé els falta una mà de pintura, i això evidencia que el manteniment és poc o nul. Josep Crespo: “no entenem aquesta deixadesa que perjudica i molt la imatge turística de la ciutat, a més a més, de ser un problema per als usuaris”.El BLOC exigeix, per tant, al responsable de serveis i manteniments, el regidor Francisco Signes, que tinga en compte aquesta crítica i que resolga els problemes quan abans millor.
D’altra banda, el regidor Josep Crespo ha fet menció al funcionament de les faroles fotovoltaiques del Montgó, la majoria d’elles instal•lades ara fa un any, però d’altres instal•lades recentment. Aleshores, aquest grup ja va criticar la “deficient” instal•lació de les mateixes, i molts mesos després els problemes continuen sent els mateixos.
El BLOC es queixa perquè aquestes faroles no són efectives, ja que les bateries s’esgoten prompte i no il•luminen com toca aquesta zona. Però a banda d’això, considera que aquestes faroles impedeixen el bon pas del vianant ja que envaeixen gran part de la vorera, un espai que hauria estar dedicat exclusivament al pas del vianant. I a més a més, moltes d’elles no funcionen.
Per si aquestes crítiques no foren suficient, s’ha detectat també que la majoria d’aquestes faroles estan col•locades al costat d’arbres que les tapen en la seua totalitat i per tant, no deixen que aquestes puguen absorbir la llum solar suficient per a transformar-la en energia. Crespo: “la col•locació d’aquestes faroles no acompleix els seus objectius inicials ja que entorpeix el pas del vianant i continua havent-hi molt poca llum per a poder transitar de manera segura quan es fa de nit”.
Crespo critica que es va fer una inversió molt gran en aquestes faroles i no han resultat molt efectives, sobretot, perquè després de la seua presentació oficial cap tècnic no ha passat per la zona per comprovar el seu funcionament. Així, el BLOC exigeix que es lleven els faroles de la vorera o que es senyalitzen millor i que intenten augmentar la potència d’enllumenat per tal que la funció de les faroles siga efectiva.
Cal destacar que el BLOC dóna suport a la instal•lació de faroles fotovoltaiques, ja que aquestes són del tot sostenibles i ajuden a protegir el nostre medi ambient amb l’estalvi energètic que suposen. El BLOC considera que cal potenciar la col•locació de faroles amb energia renovable però no només pel seu benefici econòmic sinó també, i sobretot, pel benefici mediambiental que generen.