Projecte per al futur de Dénia
Volem que Dénia siga una finestra a un futur sostenible i responsable, exemple de ciutat mediterrània que cuida el seu entorn i idiosincràsia. El projecte “Dénia és vida” es desenvoluparia amb l’objectiu de servir de plataforma transversal i col·laborativa entre totes les regidories de l’Ajuntament i la societat en el seu conjunt a través del seu teixit associatiu. Amb quina finalitat? Treballar a nivell ciutat pel desenvolupament i posicionament de Dénia com exemple de ciutat sostenible, intel·ligent i responsable, que tinguera com principals valors el respecte cap a la diversitat i la cultura, la natura i promoguera l’energia i el transport net i la participació de la societat.
Es tractaria d’un model global de ciutat dins de la política municipal, que s’adaptaria i seguiria els punts dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i el compromís de compliment per a 2030. Amb la col·laboració del teixit social local, el foment de la innovació, l’economia social i col·laborativa, caminaríem cap a una ciutat saludable, sostenible, amb cultura i per a les persones. Eixe és el model que perseguim amb la proposta programàtica “Dénia és vida”. Perquè Dénia té un gran potencial turístic sota aquest lema, una Dénia que garantisca goig, prosperitat i futur a la ciutadania, però també siga coneguda pel seu compromís amb la sostenibilitat i amb les persones.
Què volem seguir fent?
Volem rescatar persones, però també hem d’apoderar-les, sent suport i estímul. Per això, cal una tributació justa, progressiva i flexible, amb adaptació a les necessitats específiques i puntuals, així com una simplificació de la burocràcia, facilitant l’accés als recursos i les institucions locals, supramunicipals, públiques i privades.
Cal afavorir el coneixement de tota classe: científic, tècnics, social, cultural, artístic, etc; i transmetre una actitud positiva enfront de la innovació i l’emprenedoria.
El teixit social és la base de l’economia del bé comú. Cal promocionar el comerç i les iniciatives locals i visibilitzar la producció pròpia, de tots els sectors, tant en l’àmbit local com supramunicipal. Hem d’afavorir l’associacionisme també en l’àmbit empresarial i comercial per tal de crear sinergies i realimentació.
Som partidaris d’un urbanisme orientat al benestar de les persones, entorns urbans intel·ligents, respectuosos, amables i sostenibles amb els que les persones puguen identificar-se, promovent una mobilitat accessible per a les ciutats i pobles. Els voltants dels nostres pobles serien espais de conservació, inversió de salut i goig, augmentant la qualitat de vida de les persones que hi habiten als nostres pobles i ciutats. Ens estem cuidant i regenerant a nosaltres mateixa quan cuidem i regenerem el medi ambient.
El turisme ha de ser cuidat i promogut, compatibilitzant-ho amb la qualitat de vida de la població i fer compatible l’aprofitament econòmic, l’oci amb la conservació de l’entorn, el patrimoni i la forma de vida de cada lloc.
Els ajuntaments com a eines per a fer complir la voluntat del veïnat, per tant crear espais, eines i formes de participació avançades. Promoure l’associacionisme, la cultura de la participació i noves ferramentes que milloren l’accés a la informació per part de la ciutadania.
La transparència com actiu, i no com requeriment. Apropar la informació a la ciutadania de forma proactiva, per tal d’involucrar i normalitzar la participació ciutadana.
Vols saber-ne més? Consulta tot el Programa 2019-2023