El programa “Agricultor formador” es desenvoluparà a Dénia a partir del pròxim mes d’abril. El curs és gratuït i consta de 220 hores pràctiques i 10 teòriques. S’estendrà fins al mes de juny i el termini d’inscripció finalitza el 20 de març.

El programa, que pretén utilitzar l’experiència dels veterans agricultors en la fase de formació dels nous agricultors, està impulsat per la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura, a partir del Servei de Producció Ecològica, Innovació i Tecnologia. A Dénia es realitzarà amb la col•laboració de la Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia.

Es tracta d’una experiència innovadora que es planteja com una eina efectiva de transferència de coneixements pràctics i tecnologia entre generacions. Els nous agricultors tenen a la seua disposició un aprenentatge tutoritzat per agricultors experimentats, fomentant en la pràctica l’establiment d’un vincle personal entre aquells que es proposen dedicar-se a l’agricultura i els professionals agraris amb experiència.

Aquest programa de formació agrària s’inscriu en el Pla d’Acció Dénia&Marina Alta Tastinglife de la Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO i forma part de l’”Estratègia de dinamització agrària i territorial 2017/2020” de la Regidoria de Medi Ambient i Agricultura.

Es pot sol•licitar més informació sobre este programa formatiu al correu electrònic [email protected]