El PGE de Dénia entra en la fase d’exposició pública i serà explicat i debatut en diverses reunions

L’equip de govern continua amb el seu full de ruta per a l’aprovació del Pla General Estructural de Dénia, el document que estableix les línies estratègiques del model urbanístic i territorial del municipi. Així, el passat dijous 19 d’octubre, el plenari va aprovar per majoria l’exposició al públic de la versió preliminar, amb una duració de 45 dies hàbils (del 23 d’octubre fins al 28 de desembre).

Durant el termini estipulat, els veïns tenen a la seua disposició una sèrie de reunions per conéixer, informar-se i opinar sobre el document:

  • Presentació oficial del PGE a càrrec del director general d’Urbanisme, Lluis Ferrando, a la Casa de la Cultura, dimarts 24 d’octubre, a les 19 hores
  • Presentació a Jesús Pobre el 2 de novembre a les 19 hores, al saló de plens de l’EATIM
  • Presentació a la Xara, el 8 de novembre a les 19 hores, al saló de plens de l’EATIM
  • Taula-debat sobre model urbà, el 15 de novembre a les 19.30 hores en la Casa de Cultura
  • Taula-debat sobre paisatge i mobilitat, el 29 de novembre a les 19.30 hores en la Casa de la Cultura

Tanmateix, l’Oficina de Planejament oferirà reunions als grups polítics interessats, així com se celebrarà un consell sectorial d’Urbanisme el 7 de novembre a les 19 hores. Este calendari participatiu es complementa amb el procés participatiu realitzat en la tardor de 2016, en què la ciutadania va expressar les seues demandes i estan presents en les línies del PGE.

Segons recorda el vicealcalde i portaveu de Compromís, Rafa Carrió, el govern municipal continua complint amb els compromisos de l’Acord de Governabilitat i subratlla que aquest és un pla que pretén desenvolupar una ciutat més respectuosa amb el seu entorn i el paisatge, amable i inclusiva, dissenyada per a les persones, que soluciona aspectes importants com l’accés al port, i que fomenta la sostenibilitat. Per la seua part, el regidor de Medi Ambient, Josep Crespo destaca que “el document té l’aval general de la ciutadania, ja que és en part producte d’un procés participatiu” i remarca que “és el moment que empresaris, veïns i altres sectors s’informen i al·leguen si consideren necessari”.

Després del procés d’exposició pública, vindrà el període d’estudi i resposta d’al·legacions i incorporacions d’informes sectorials, i en el qual és possible que es realitze una segona exposició al públic de 20 dies. Sobre la base de l’anterior, s’elaborarà una proposta final del PGE i aleshores se sol·licitarà la Declaració ambiental i territorial estratègica, iniciant-se el procés d’aprovació de la versió final del pla.

Més informació: Territori Dénia

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *