La cultura gastronòmica, la dependència i la digitalització de l’empresa centren la programació de la seu universitària per aquest trimestre

La nova programació cultural de la Seu Universitària de Dénia per als mesos d’octubre, novembre i desembre ha sigut presentada aquest matí en una roda de premsa en la seu del municipi, situada en la Av.Joan Fuster, 44. En ella han participat els regidors Rafa Carrió i Eva Ronda, junt amb Alexandre Peretó, coordinador de la Seu Universitària.

La programació està integrada per dos cicles de conferències, el primer dedicat a la gastronomia, i segon, dedicat a l’assistència a la dependència, a més, d’un ampli programa de tallers sobre emprenedurisme digital per a empreses i activitats culturals. Segons ha destacat l’edil de Cultura i Educació, Rafa Carrió, aquestes accions “s’adapten als sectors i a la realitat socio-laboral de la localitat, complint amb els pilars estratègics de la seu i complementant i ampliant l’oferta formativa superior del municipi”.

La programació dissenyada per al primer trimestre del nou curs acadèmic s’iniciarà a l’octubre amb el cicle de conferències titulat “La gastronomia en la Seu”, un espai dedicat a la cuina mediterrània, on es realitzarà un recorregut per la història de l’alimentació de la mà d’experts en diferents matèries.
Les conferències, segons explica Alexandre Peretó, es recolzen en els nostres costums culinàries, en els productes, en la indústria agroalimentària i els espais arqueològics relacionats amb aquesta. “Alhora que descobrim el perquè dels nostres hàbits alimentosos i la dieta mediterrània, ens endinsarem en la història de les civilitzacions que van habitar els nostres pobles i ciutats”.

“El rebost verd: herbes bordes utilitzades en gastronomia” serà la primera de les conferències programades per a aquest cicle, i tindrà lloc el dijous 26 d’octubre, a les 18:00 hores, ponència a càrrec de Fernando Martínez Flores, doctor en Botànica i expert en consum d’herbes silvestres.
El dijous 30 de novembre, a les 18:00 hores, tindrà lloc la xarrada impartida per Mauro Hernández, catedràtic de Prehistòria de la Universitat d’Alacant “L’alimentació dels nostres avantpassats prehistòrics”.

El cicle acabarà amb la conferència titulada “Mites de la gamba roja” impartida per Alfonso Ramos, catedràtic de Biologia Marina de la Universitat d’Alacant, el dijous 21 de desembre, a les 18:00 hores.
Totes les conferències programades en aquest cicle es duran a terme en la Sala del Castell de Dénia.

Per la seua banda, Eva Ronda, regidora d’Ocupació i CREAMA, entitat que participa activament en els dos següents blocs d’activitats, ha destacat el treball realitzat de manera conjunta entre aquest organisme i la Seu Universitària “per a cobrir les mancances de formació detectades en diferents estudis previs, integrant-ho en una línia de funcionament coordinada”.

El segon dels cicles programat per la Seu Universitària estarà dedicat a l’assistència a la dependència, que d’acord amb el diagnòstic i anàlisi del sistema soci territorial de Dénia, s’estableix com un dels pilars fonamental per al futur socio-econòmic de la ciutat, i sobre la base d’aquestes conclusions, la Seu Universitària de Dénia ha elaborat un conjunt d’iniciatives encaminades a la professionalització i millora en l’atenció a la dependència, afirma Ronda.

Aquest cicle començarà amb la xarrada titulada “La prevenció i identificació de la demència” impartida per Manuel Lillo, professor del Departament de Psicologia de la Salut, el dimarts 21 de novembre, a les 16:00 hores.

El dimarts 28 de novembre, les 16:00 hores, tindrà lloc la segona de les ponències titulada “Prevenció de violència de gènere, el paper de l’assistent a la dependència” a càrrec d’Ana María Rosser, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social i María Concepción Torres, professora del Departament de Dret Constitucional.

“Hàbits saludables per a un envelliment actiu i saludable” a càrrec de Manuel Lillo, professor del departament de Psicologia de la Salut, serà la tercera proposta programada per al dimecres 13 de desembre, a les 16:00 hores.

El cicle acabarà amb la Conferència impartida per la professora María Isabel Sospedra, professora del Departament d’Infermeria, amb la conferència titulada “Trastorns de la conducta alimentària en adults majors” el dimecres 20 de desembre, a les 16:00 hores.

Totes les sessions d’aquest cicle tindran lloc en la Seu Universitària de Denia (Av. Joan Fuster, 44).

Amb l’objectiu de millorar les oportunitats de les empreses de la ciutat de Dénia i la comarca, la Seu de Dénia oferirà un programa de digitalització d’empreses que estarà compost pels següents tallers:
“Anàlisi dels projectes” (dijous 16 de novembre, a les 18:00 hores); “Oportunitats i amenaces en nous entorns” (dijous 23 de novembre, a les 18:00 hores); “Aplicació del full de ruta” (dimecres 29 de novembre, a les 18:00 hores); “Gestió de recursos en nous mercats” (dijous 7 de desembre, a les 18:00 h); “Models de prototips, wireframes i Mockup” (dijous 14 de desembre, a les 18:00 hores);Tecnologia global en un entorn digital (dilluns 18 de desembre, a les 18:00 hores) i Mesurament i anàlisi de resultats (divendres 22 de desembre, a les 18:00 hores.)

Tots els tallers es desenvoluparan en la Seu Universitària de Denia (Av. Joan Fuster, 44)

Quant a la programació cultural la Seu Universitària de Dénia s’ha programat una activitat divulgativa sobre el paper de la comarca de la Marina Alta durant la guerra de successió que constarà d’una conferència inicial el dia 3 de novembre a les 20:00h titulada “El mal d’Almansa, guerra, revolució i defensa.” que anirà seguida per una excursió d’autor el dia 4 de novembre amb eixida a Dénia a les 9:00h en la qual es realitzarà un recorregut pels principals municipis de la comarca que van jugar un paper destacat durant el període la marina dels Maulets.

Aquestes dues accions estaran dirigides per Alfons Llorenç i Gadea, filòleg i periodista. Finalment la seu tanca aquest paquet cultural per a l’any 2017 amb un certamen Internacional de Guitarra el dia 15 de desembre a les 20:30 en el centre social de Dénia a cargo del compositor i Intérprete francés Antonie Morinie.

Tant Ronda com Carrió han animat a la ciutadania al fet que participen i es matriculen en aquestes accions formatives i noves “que van a constituir un punt d’arrencada per a seguir treballant en el 2018 de manera conjunta amb la seu”. Així mateix, l’edil ha volgut agrair a la Seu l’enfocament oferit, la disposició i la seua adhesió a la Taula Municipal d’Ocupació.

La inscripció a les activitats podrà realitzar-se en la pàgina web de la seu universitària:https://web.ua.es/es/seus/denia/presentacion/informacion-general.html

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *